Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 10 november 2020

gepost 3 weeks ago, op dinsdag, 10 november 2020 door Crew

Het oude hotel Capitole in de Stationsstraat in Aalter werd gisteren definitief gesloten, op bevel van burgemeester Pieter De Crem (CD&V).

Twee weken geleden ontstond commotie nadat een buitenlandse bouwvakker positief getest werd. Het ging om een man die samen met 80 collega’s in Capitole verbleef. Meteen werd iedereen getest, en uiteindelijk bleken 17 bouwvakkers besmet met het coronavirus.

-------------------------

De politie van Brugge heeft sinds het begin van de herfstvakantie 33 processen-verbaal opgesteld voor het overtreden van de coronamaatregelen. “Het gaat dan in het merendeel van de gevallen om het negeren van de mondmaskerplicht en samenscholingen. Verder werden twee horecazaken beboet omdat ze zich niet hielden aan de afspraken rond het organiseren van een afhaaldienst. De uitbaters kregen elk een boete van 750 euro.

-------------------

In de Gistelsteenweg in Jabbeke werd zondagavond even voor 19 uur een inbraak vastgesteld in een woning. De politie Kouter is een onderzoek gestart. De daders hadden aan de achterzijde van het huis een raam geforceerd en doorzochten binnen alle kamers. Ze namen de vlucht met enkele juwelen en cash geld. De politie stelde een proces-verbaal op.

--------------------

Steven Van Belleghem (44), professor Marketing uit Knesselare, heeft met Eternal zijn eerste thriller uit. Hij neemt de lezers mee naar het jaar 2041. Steven Van Belleghem heeft in maar liefst zeven talen al heel wat boeken uit over economie en technologie. Eternal wordt nu zijn thrillerdebuut. Eternal is voorlopig enkel in het Nederlands beschikbaar. Het is de bedoeling dat minstens ook een Engelstalige versie volgt. Bestellen kan onder andere op www.standaardboekhandel.be.

-----------------------

De politie van Brugge heeft twee bijenkomsten met muziek van studenten van het Europacollege stilgelegd. In beide gevallen ging het om studenten die met te veel samentroepten en wat dronken met muziek bij. Van echt grote feestjes was niet meteen sprake. De feiten deden zich voor in de campus langs de Garenmarkt in Brugge. Eind september nog raakten tientallen studenten van het college besmet met het coronavirus en moesten honderden in quarantaine.

---------------------

De politie van Knokke-Heist heeft een lockdownfeestje stilgelegd in natuurgebied het Zwin. Bij het opmerken van het politieteam stoven de jongeren uiteen."
Het waren voorbijgangers die alarm sloegen toen er sprake was van geluidsoverlast in het natuurgebied. De politie kon verschillende van de jonge feestvierders uiteindelijk wel klissen. Alles samen stelde de politiezone Damme Knokke-Heist in de eerste week van de herfstvakantie 59 inbreuken op de coronamaatregelen vast.

-------------------

Vanaf deze week sluiten het Administratief Centrum Ertvelde en Sleidinge, de oude gemeentehuizen van de twee dorpen, tijdelijk de deuren.

Door de coronamaatregelen centraliseert de gemeente Evergem de komende weken de loketten ‘Burgerzaken’ allemaal in het Administratief Centrum Evergem.

Voor heel wat zaken moet je in Evergem niet eens meer naar het gemeentehuis. Onder andere een geboorte-, huwelijks- of overlijdensakte kan je gerust online aanvragen.

-----------------------

Jelle Schelstraete uit Aalter wordt klaargestoomd als technisch directeur van de voetbalbond. In de schaduw van bondscoach Martinez mag hij rijpen in een nieuwe uitdagende job. Voetbal is Jelle Schelstraete zijn passie en als tiener had hij bij Sparta Ursel ooit drie jeugdploegen onder zijn hoede. Later trok de Aalternaar naar Cercle Brugge en Kortrijk.

--------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws