Categorie: Nieuws uit de regio

regionaal nieuws woensdag 11 december 2019

gepost 4 years ago, op woensdag, 11 december 2019 door Wim Van Geert

Vandaag wordt een hele dag hinder verwacht in de Kerkstraat in Eeklo. De riolering wordt daar gereinigd. De werken werden opgedeeld in drie fasen om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Er wordt al gestart om 6 uur ’s ochtends, omdat de klus op één dag zou geklaard kunnen worden.

---------------

De handelaars van Aalter-centrum organiseren op zondag 15 december dan toch een kerstshopping. Met cadeautjes voor de klanten.

Unizo organiseert dit jaar geen traditionele kerstmarkt, maar de handelaars van Aalter slaan nu toch de handen in mekaar voor zondag 15 december. en zondag 22 december. zegt Amina Van den Abeele van kledinzaak Clo’sis.

***********

Je hoorde Amina Van den Abeele over de kerstshopping in Aalter.

--------------------------

De mascotte Warme William duikt op in het straatbeeld van Eeklo. Bedoeling is om mensen warm te maken om te praten als ze problemen hebben zegt schepen voor jeugd in Eeklo Isaura Calsyn ********

--------------------

De Tieltse vzw TROEV, een sociaal project dat mensen uit kansengroepen tewerkstelt, heeft voortaan een klusjesdienst en een schilderploeg in huis. Ook op vlak van tewerkstelling van asielzoekers boekt de ambitieuze vzw vooruitgang.

Het arrondissement Tielt telt 1.300 werkzoekenden die de weg niet vinden naar de arbeidsmarkt, terwijl de krapte op de arbeidsmarkt immens groot is. Ondernemers, lokale overheden of instellingen met interesse om samen te werken met de Tieltse VZW kunnen terecht op www.troev.be.

------------------

De politie van Aalter heeft een intensieve snelheidscontrole gehouden. Topper was een chauffeur die 152 kilometer per uur reed, waar maximum 90 per uur is toegestaan. De politie controleerde zeven uur lang, zowel op snelheid als op alcohol achter het stuur. De controle gebeurde gewoon tijdens de dag. Wie te snel reed, werd onderschept door de politie, en werd meteen met de feiten geconfronteerd. Er werden alles samen 4.693 voertuigen op snelheid gecontroleerd, en daarvan reden er 192 te snel.

----------------------------------

Vanaf nu zal Warme William regelmatig in het straatbeeld van Eeklo verschijnen. Bedoeling is om mensen warm te maken om te praten als ze problemen hebben

Als eerste is de blauwe beer in de bibliotheek te vinden zegt schepen voor jeugd in Eeklo Isaura Calsyn.

************

De schepen voor jeugd in Eeklo leg ook uit wat de bedoeling is van die Warme William.

*****************

---------------------------

Maldegem opent volgende week twee nieuwe blokpunten in de gemeente. Naast de bibliotheek kan je dit jaar ook studeren in het woonzorgcentrum Warmhof en dat vanaf maandag 16 december. In het rusthuis kan je terecht tot de laatste dag van januari volgend jaar. Dat kan elke dag, ook in het weekend, van 8 tot 19 uur. In de bibliotheek van Maldegem kan je studeren van dinsdag 17 december tot 31 januari 2020.

----------------------

Het Genkse bureau Painting with Light hoopt tegen dit weekend een alternatief te installeren voor de lichtinstallatie die maandag vernield raakte.

Hevige rukwinden hebben onherstelbare schade aangericht aan de lichtinstallatie van Wintergloed aan de fontein in het Koning Albert I-park. De installatie werd nochtans berekend en gemaakt om in normale weersomstandigheden optimaal te functioneren. De rest van Wintergloed blijft momenteel wel gewoon te bewonderen.

----------------------



  • Bron: Het Laatste Nieuws