Categorie: Nieuws uit de regio

regionaal nieuws dinsdag 10 december 2019

gepost 4 years ago, op dinsdag, 10 december 2019 door Wim Van Geert

Minister en titelvoerend burgemeester Pieter De Crem wil in Aalter een evenement waarin hij alle koks van de restaurants in Aalter samenbrengt.

Aalter is absoluut de culinaire parel van Oost-Vlaanderen”, zegt Pieter De Crem. “Je hebt bij ons meer dan dertig adressen waar je lekker kan eten. Van gastronomisch tot een verzorgde hap in de betere brasserie. Ook restaurant ‚t Vijfde Seizoen uit de Stationstraat in Aalter ziet zo’n culinair evenement wel zitten. Je hoort Broce Tavernier.

**********************

Chef-Kok Broce Tavernier was dat van Restaurant ‚t Vijfde Seizoen over de mogelijke komst van een Culinair Evenement in Aalter.

---------------------------------

In Brugge rijdt sinds gisteren een elektrische shuttlebus rond. Als het proefproject van drie maanden goed verloopt, rijden er in de toekomst misschien wel 30 gelijkaardige busjes in Brugge rond. De witte elektrische bus is een aanvulling op de gratis shuttlebusjes die al in Brugge rondrijden, in samenwerking met vervoersmaatschappij Keolis. Een van die dieselbussen verdwijnt tijdelijk en maakt plaats voor een elektrische variant. In Parijs en Rijsel rijden al gelijkaardige bussen.

---------------------------

Eeklo krijgt opnieuw een ‘bal van de burgemeester’. Geen dansfeest, maar wel een kerstbal die verkocht wordt voor de Warmste Weeklo.

Je hoort schepen in Eeklo Marc Windey

*************

Aldus Schepen in Eeklo Marc Windey over de actie Warmste Weeklo.

-------------------

In de Brugse rechtbank is het proces ingeleid tegen een 22-jarige vrouw uit Knokke-Heist. De jonge moeder moet er zich verantwoorden voor de vergiftiging van haar 7 maanden oude zoontje. Een gerechtspsychiater oordeelde dat ze lijdt aan het syndroom van Münchhausen by proxy, maar daar gaat de verdediging niet mee akkoord. “Een depressie lag aan de oorzaak”, zegt advocaat Joris Van Maele.

Het kind verblijft bij de vader en hield gelukkig weinig gevolgen over aan de vergiftiging. De man en zijn zoontje stellen zich op het proces burgerlijke partij.

---------------------------

De stad Damme heeft haar eerste elektrische wagen in dienst genomen. Het voertuig zal ingezet worden voor ongedierte- en exotenbestrijding en kostte ruim 31.000 euro. Zowel het Vlaams Energieagentschap als de provincie West-Vlaanderen kwamen tussen in de kostprijs. Het elektrische voertuig is meteen in de huisstijl van Damme ondergedompeld.

-----------------------

De Britten laten Brugge, en bij uitbreiding ook de andere Vlaamse kunststeden, omwille van de nakende brexit links liggen. Tijdens de eerste helft van 2019 waren de Britten met tien procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Maar het Brugse toerisme lijdt er niet onder. Zowel het aantal aankomsten als overnachtingen is zelfs lichtjes gestegen in vergelijking met het topjaar 2018.

--------------------------

Pieter De Crem, burgermeester van Aalter wil graag terug een culinaire samenkomst in het Kasteel van Poeke. Aalter heeft in ieder geval een vijver waar genoeg culinair talent uit gevist kan worden.

Het Kasteel van Poeke is echter niet de beste locatie maar wel haalbaar zegt de Chef-kok van Restaurant ‚t vijfde Seizoen Broce Tavernier:

************************

Broce Tavernier was dat over de culinaire samenkomst in het Kasteel van Poeke.

---------------------------



  • Bron: Het Laatste Nieuws