Categorie: Nieuws uit de regio

regionaal nieuws donderdag 12 december 2019

gepost 4 years ago, op donderdag, 12 december 2019 door Wim Van Geert

In Brugge is woensdagmiddag een 70-jarige fietser zwaargewond geraakt na een aanrijding met een vrachtwagen.

Het ongeval gebeurde even na 12 uur op het kruispunt van de Veemarkstraat en de Brugse Ring. Er is echter geen scheiding tussen de fietsstrook en de openbare weg zegt HLN journalist Jan Van Maele. **********

De omstandigheden van het ongeval in Brugge worden verder onderzocht.

------------------------------

Op 31 oktober werd een jonge golden retriever in Aalter vermoedelijk in een auto gelokt zegt Kimberly Verniers *******

Luna is herkenbaar aan een witte streep boven haar neus en tussen de ogen. Wie de golden retriever gezien heeft of weet waar ze is, of wie getuige was van de vermoedelijke dognapping in de Cijnsstraat in Aalter, kan contact opnemen met de eigenaars op het nummer 0496 99 99 70. Het gemis is niet alleen erg voor hen maar ook voor hun zoon zegt Kimberly Verniers nog. *********

--------------------------------

De stad Eeklo wijzigt de verkeerssituatie op het kruispunt van Blommekens met de Zandvleuge.

Voertuigen komende uit de richting van Blommekens mogen nu niet meer links afslaan naar de Zandvleuge. De voertuigen rijden eerst rond de rotonde, en kunnen dan probleemloos naar de Zandvleuge afslaan. Het afslaan naar de Zandvleuge gaat zo veel vlotter.

-----------------

Knesselare heeft er een nieuw natuurlijk speelterrein bij, recht tegenover de ingang van sporthal Flabbaert zegt schepen Mathias Van De Walle.

************

Op het nieuwe speelterrein in Knesselare wordt ook gratis WIFI aangeboden. *****************

---------------------------

Kersvers informateur Joachim Coens stopt tijdelijk als burgemeester van Damme. Dat laat Coens zelf weten. Eerste schepen Eveline Van Quekelberghe neemt al zeker tot vrijdag 20 december de taak van waarnemend burgemeester op zich. *************** aldus Eveline Van Quekelberghe die inspringt voor informateur Joachim Coens als waarnemend burgemeester van Damme.

--------------------------------

De geplande actie van de gezinsbond van Eeklo voor de Warmste Weeklo gaat niet door, dat zegt een medewerker van de gezinsbond in Eeklo: Johan Gilis.

**********

Dus op 19 december dan biedt de gezinsbond van Eeklo soep en pralines aan voor de actie Warmste Weeklo.

-----------------------

De gemeente Beernem investeert de komende zes jaar 33 miljoen euro. Een groot deel van dat bedrag gaat naar de bouw van een nieuw zwembad. Maar daarvoor gaan de belastingen wel omhoog. De personenbelasting stijgt van 7,5 naar 7,8 procent, de onroerende voorheffing van 945 naar 1.080 opcentiemen. Volgens het gemeentebestuur gaat het om een kleine correctie en is Beernem lang niet de duurste gemeente in de regio.

-----------------------------

Alle Wingense spelers actief rond kinderen, jongeren en gezinnen zijn samengekomen op een eerste netwerkmoment van het Huis van het Kind. zegt schepen Sociaal Beleid en Welzijn Tom Braet. *********

Wie meer informatie over het huis van het kind wenst surft best naar de website van de gemeente Wingene.

---------------------------



  • Bron: Het Laatste Nieuws