Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 10 november 2021

gepost 8 months ago, op dinsdag, 9 november 2021 door Crew

Het gaat de verkeerde kant uit met de coronacijfers in West-Vlaanderen. In meer dan de helft van de 64 gemeenten in de provincie geldt de alertfase. Elke besmette persoon geeft het virus door aan meer dan één ander iemand. Waarom kleurt West-Vlaanderen zo rood en wat kunnen we doen? Gouverneur Carl Decaluwé zei in een interview dat we aan dit tempo het niet de volledige winterperiode zullen kunnen volhouden.

------------------------

Het vaccinatiecentrum in het Sportpark in Aalter wordt binnenkort ook een extra testcentrum voor de inwoners van het Meetjesland.De huisartsen en de Eerstelijnszone in het Meetjesland kunnen de vraag naar coronatesten nog amper volgen, en daarom kloppen ze aan bij het gemeentebestuur van Aalter. ----------------------------------

De grote renovatie van de sociale appartementen aan het Wilgenpark in Eeklo is voltooid, en werd feestelijk ingehuldigd. De Meetjeslandse Bouwmaatschappij MBV besliste in 2008 al om te onderzoeken hoe de 112 appartementen in het Wilgenpark gerenoveerd konden worden. Ze waren oud en uitgeleefd, en daardoor was het Wilgenpark afgegleden tot een mindere buurt in de stad. Maar dat is vanaf nu dus helemaal anders.

-----------------------------

Op voorwaarde dat corona geen roet in het eten gooit, zal overwinteren in Tielt een feestje worden. Twee jonge Tieltenaars openen vrijdag in de Zegersstraat een enorme winterbar in ware après-skistijl. Tot eind januari zullen bezoekers zich er op een Oostenrijkse bergtop wanen. Onder andere Bart Kaëll, Jettie Palettie en Sam Gooris zullen er optreden, boven de toog.

-------------------------

Ook in onze regio is de vierde coronagolf begonnen. Assenede is het zwaarst getroffen, met 156 besmettingen de voorbije weken. Burgemeester Philippe De Coninck , die ook dokter is, wil voorlopig niet terug naar te strenge maatregelen. De organisatoren van activiteiten zal de gemeente extra motiveren en begeleiden om de maatregelen te volgen.

-----------------------------

Inwoners van het Meetjesland kunnen op zaterdag 13 november naar een extra priknamiddag in het vaccinatiecentrum van Evergem. De helft van de plaatsen is volzet. Zeker nu je voor de horeca een Covid Safe Ticket nodig hebt, zijn er mensen die toch nog beslissen om zich te laten vaccineren”, klinkt het bij Eerstelijnszone Meetjesland.

--------------------------------------

Op de World Cheese Awards in Spanje haalde de artisanale kaasboerderij Little Cheese Farm uit Lotenhulle maar liefst drie Super Gold medailles binnen: voor de kazen ‘Gentenaer’, ‘Boerejan 30 maanden oud’ en de ‘Ouwe Meetjeslander’. Little Cheese Farm uit Lotenhulle verwerkt melk die enkel van hun eigen koeien komt.

------------------------

Aalter herdenkt op donderdag 11 november de oorlogsslachtoffers, en doet dat met een bloemlegging aan maar liefst elf monumenten. In Aalter-centrum gebeurt dat donderdag aan het monument aan Ter Walle, aan het oud gemeentehuis op de Boomgaard, aan de kerk en op de begraafplaats. ---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws