Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 9 november 2021

gepost 1 year ago, op maandag, 8 november 2021 door Crew

Het aantal coronabesmettingen neemt in Brugge fors toe, maar voorlopig neemt burgemeester Dirk De fauw geen bijkomende maatregelen. De Brugse burgemeester gaat dus niet mee in het verhaal van zijn collega in Knokke, die afgelopen weekend een verbod aankondigde voor indoor sport-, cultuur- en jeugdactiviteiten. Met een incidentie van 810 besmettingen per 100.000 inwoners kleurde Brugge afgelopen dagen donkerrood op de coronakaart.

--------------------------------

De beslissing heeft 15 jaar geduurd, maar volgende week wordt eindelijk gestart met de aanleg van een fietspad langs het kanaal in de Overleiestraat, op de grens van Aalter en Knesselare. Er komt twee kilometer extra fietspad, en zo wordt de fietssnelweg F6 tussen Gent en Brugge weer wat langer.De werken kosten 1,5 miljoen euro.

--------------------------------

De oud-scouts van Eeklo organiseren op zondag 14 november hun ‘Warmste Rommelmarkt’, en willen zo geld inzamelen voor het goede doel. Zondag van 9 tot 19 uur kan je naar de Blokhutten in de Sportlaan 25 in Eeklo, om daar te tweedehandsspullen te kopen. Je kan ook iets drinken in de ‘Warmste Bar’. De opbrengst gaat volledig naar Kom op tegen Kanker.

-----------------------------------

De Zomerzoektocht die in Aalter gehouden werd, verzamelde 120 juiste antwoorden. De Zomerzoektocht was niet alleen in Aalter een succes, er waren ook formulieren van deelnemers uit andere gemeenten.

----------------------------------

In Eeklo zijn er 3 inwoners erin geslaagd een bier te brouwen. De brouwerij wordt vernoemd naar het postnummer van Eeklo 9900. Het drietal liet zich inspireren door de legende van de Herbakker en na de blonde Halve Gare is er nu het bruine biertje Heethoofd.

-------------------------------

Het Medisch Centrum Assenede (MCA) in Assenede wil de testcapaciteit voor Covid-19 uitbreiden. Het MCA is op zoek naar een caravan in bruikleen. De extra coronatesten zullen vooral in die extra mobiele ruimte afgenomen worden, om de stroom tussen gewone patiënten en patiënten met een vermoeden van Covid-19 zoveel mogelijk te scheiden.

-----------------------------

In het AZ Zeno in Knokke-Heist zijn dokters en verplegers bezorgd dat reguliere zorg opnieuw moet worden uitgesteld. Overal in het land stijgen de Covid-opnames en komen ziekenhuizen onder druk. Het ziekenhuis in Knokke-Heist is het gemeentebestuur dankbaar dat ze initiatief neemt om het aantal besmettingen te doen dalen

--------------------------------

Het project #EEKLOVE in Eeklo wordt verdergezet, en wordt nu opengetrokken naar élke ondernemer uit de stad. #EEKLOVE is een pagina op Facebook en Instagram, die lokale handelaars in de kijker zet. De posts halen gemiddeld 8.000 tot 10.000 kijkers, met vorig jaar zelfs een piek tot 20.000 kijkers. Handelaars die graag in de kijker gezet worden, kunnen dat aanvragen op [email protected]

----------------------------------------

De Brugse ‘b’, die 35 jaar lang sfeer en verlichting bracht in de eindejaarsperiode, staat te koop. Gegadigden kunnen online nog tot 18 november een bod uitbrengen op één van de 38 exemplaren, met een instelprijs van 50 euro. Sedert vorig jaar was de ‘b’ nergens meer te bespeuren als kerstverlichting in Brugge.

----------------------------

Op de Burg en op ‘t Zand in Brugge zijn maandag de eerste kerstbomen geplaatst. Ook de kerstverlichting wordt in Brugge opgehangen. Tegen het weekend van 27 november moet alles klaar zijn, want dan start Wintergloed in Brugge.

---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws