Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 8 november 2021

gepost 8 months ago, op maandag, 8 november 2021 door Crew

De vier vaccinatiecentra voor de inwoners van het Meetjesland zijn volop bezig met het zetten van de derde prik, of de zogenaamde boosterprik. In de vaccinatiecentra in Aalter, Lievegem, Evergem en Sanapolis in Sijsele zijn de voorbije maanden al bij 285 duizend vaccins gezet. De Meetjeslanders laten zich nog altijd goed vaccineren. “Gemiddeld voor de tien gemeenten is vandaag 94,2 procent van alle te vaccineren burgers volledig gevaccineerd. ------------------------------

Het is het nieuwe stadsbestuur menens met de plannen om de Markt van Eeklo parkeervrij en een pak gezelliger te maken. De voorbije jaren werd al geëxperimenteerd met enkele parkeervrije weken in de zomer, maar het nieuwe stadsbestuur wil nu veel verder gaan. De Markt van Eeklo moet omgevormd worden van een stenen parkeerplaats tot een autovrije ontmoetingsplaats. Er komt plaats voor bomen, plantvakken, zitbanken en waterelementen. -------------------------------

Ondertussen dragen bijna 200 gemeenten in Vlaanderen met trots de titel van ‘FairTrade gemeente’, maar Aalter weigert zich aan te sluiten. De partij Groen probeerde de meerderheid van CD&V en N-VA nog eens te overtuigen, maar dat lukte niet. Om een FairTrade gemeente te zijn, moet Aalter aan zes criteria voldoen. Met een eigen Boerenmarkt, en ook al winkels, scholen en horeca die eerlijke producten verkopen, is de gemeente al goed op weg. ------------------------------

De politie van Maldegem kondigt een controleactie aan op het juiste gebruik van de fietsverlichting. Het juiste gebruik van fietsverlichting is belangrijk om als fietser gezien te worden in het verkeer. Daarom gaat de politie specifieke controleacties doen.

---------------------

De gemeente Aalter sloot afgelopen dagen tijdelijk de dagopvang Kwakkie in Knesselare. Eén van de begeleidsters is positief getest op corona. De besmetting van de betrokken begeleidster werd onmiddellijk gemeld bij het Agentschap Opgroeien van de Vlaamse overheid. Kinderen aanwezig in de kinderopvang worden beschouwd als hoog risico. Intussen in de dagopvang terug open.

------------------------------

Door de stijgende coronacijfers en een coronabesmetting binnen het team van de organisatoren, zal de intocht van Sinterklaas in Aalter op zondag 14 november dan toch niet doorgaan. Eerder werd ook al beslist om het jaarlijkse Sinttheater nog een jaar uit te stellen. Op zondag 5 december zet Aalter alles in op Radio Swingterklaas. Van 10 tot 17 uur zullen kinderen online via www.deintocht.be een leuke show kunnen volgen.

----------------------------------

Maldegem investeert 500.000 euro in een uitgebreid cameranetwerk in het centrum. Er hangen vaste camera’s, er werd een mobiele camera gekocht voor op evenementen en er komen ANPR-camera’s op de invalswegen. Het feit dat de camera’s er hangen schrikt mensen met slechte bedoelingen al af zei burgemeester van Maldegem Bart Van Hulle.

--------------------------

In de Hogeweg in Sint-Andries heeft het sociaal verhuurkantoor van het OCMW van Brugge de eerste bijna-energieneutrale (BEN) woning klaar. De rijwoning werd gesloopt en vervangen door een nieuwbouw met een E-peil van 14. Het project kostte het Brugse OCMW in totaal 270.000 euro. Het zal de bedoeling zijn om ook in de toekomst nog meer woningen aan de energietoets te onderwerpen.

---------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws