Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 11 november 2021

gepost 8 months ago, op donderdag, 11 november 2021 door Crew

De coronacijfers stijgen in het Meetjesland, en dat voelen ze ook in het AZ Alma in Eeklo. Woensdag waren er 15 coronapatiënten opgenomen. AZ Alma heeft 18 zogenaamde Covid-bedden, waarvan drie op Intensieve Zorgen. De afgelopen tien dagen werden er 19 coronapatiënten verzorgd. Twee van de 19 patiënten waren niet gevaccineerd. Studies duiden op een coronapiek tegen eind november, en daar bereidt AZ Alma zich op voor.

------------------------------------

Na meer dan tien jaar wachten is er eindelijk groen licht voor de broodnodige restauratie van het historische stadhuis van Eeklo. Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA) legt een premie van 1,1 miljoen euro op tafel, zodat de werken aan het gebouw van 750 jaar oud eindelijk kunnen starten. ------------------------

De 320 kinderen van de Taborschool in Lotenhulle (Aalter) hebben woensdagmiddag hun eigen schoolbibliotheek feestelijk geopend.

Burgemeester Pieter De Crem (CD&V) kwam het lint van de nieuwe schoolbibliotheek officieel doorknippen. Ondertussen hebben ze in de Taborschool in Lotenhulle al 1.200 boeken in hun eigen schoolbibliotheek.

-------------------------

De leegstand in het Brugse stadscentrum is tussen 2019 en eind 2021 met twee procent gestegen: van 5,5 naar 7,6 procent. Daarmee voelt Brugge, net als de meeste andere steden en gemeenten in Vlaanderen, de coronacrisis. Het leegstandscijfer is in Brugge nog altijd aan de lage kant.

----------------------------

Elke gemeente en stad herdenkt Wapenstilstand. Er is een eucharistie- of gebedsviering en een plechtigheid naar een monument. In Middelburg bij Maldegem wordt de plechtigheid op zaterdag 13 november gehouden.

---------------------------

De stad Eeklo scherpt de coronamaatregelen aan, en hanteert vanaf maandag 15 november enkele nieuwe regels. Bij stad en OCMW wordt telewerk aangeraden, maar niet verplicht. In de stadsgebouwen blijft een mondmasker verplicht bij het rondlopen. Vergaderingen kunnen nog fysiek doorgaan, maar afstand houden is de regel. Aan het schrappen van evenementen denkt Eeklo voorlopig nog niet. “Alle interne en externe evenementen gaan door volgens geldende sectorprotocollen.

------------------------------

De gemeente Aalter wil de voetbalsite van Bellem ombouwen tot een sport- en speelpark, waar ook de jeugd onderdak zal krijgen. De plannen worden nu verder uitgewerkt door een architect.

---------------------------

Afgelopen weekend werden de hulpdiensten opgeroepen voor een beginnende schouwbrand in de regio. Het is aangeraden om je schouw elk jaar te laten controleren en reinigen door een vakman. Indien je toch te maken hebt met een schouwbrand, bel je meteen naar 112.

--------------------------------

Vincent Mannaert, algemeen manager van Club Brugge, is nog maar eens veroordeeld voor dronken rijden. Deze keer komt daar ook vluchtmisdrijf bij. In november vorig jaar was hij betrokken bij een kettingbotsing op de E40 in Nevele, waarbij één gewonde viel. Nadat hij zich excuseerde, pleegde hij vluchtmisdrijf. Het is al zijn vijfde veroordeling.

----------------------------

Maldegem zet twee banken met daarop een blauwe beer in het straatbeeld. Het gaat om ‘Warme William’, die het mentale welzijn bij kinderen en jongeren moet versterken. Vanaf deze week vind je een bank in Adegem aan CC Den Hoogen Pad en op het Vredespleintje in Maldegem-centrum, op de hoek van de Boudewijn Lippenslaan en de Stationsstraat.

---------------------------

Bijna één op de drie restaurants in het Meetjesland vindt geen personeel. Het aantal openstaande vacatures raakt maar niet ingevuld. Dat komt onder meer door de coronacrisis, maar ook omdat veel mensen een job in de horeca niet meer aantrekkelijk vinden. Veel restaurants betalen nu al hogere lonen en geven extralegale voordelen, maar veel haalt het niet uit.

-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws