Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 10 februari 2021

gepost 1 year ago, op dinsdag, 9 februari 2021 door Crew

Inbrekers hebben maandagnacht toegeslagen in een fietsenzaak in Beernem. Ze maakten drie dure tweewielers buit. De inbraak vond volgens de politie Het Houtsche plaats tussen 3 en 6 uur in een winkel in Beernem langs de Wingene Steenweg. Het totale nadeel zou zo’n 20.000 euro bedragen. De politie deed ter plaatse de nodige vaststellingen en is een onderzoek gestart. Van de daders is voorlopig geen spoor.

----------------

Gemeenteraadslid Mieke Vertriest roept het Aalterse bestuur op om ondernemerschap in de gemeente te stimuleren en aan te sluiten bij het project “ The box Vlaanderen”, wat dat inhoudt hoor je van gemeenteraadslid in Aalter Mieke Vertriest: **** Schepen in Aalter Herlinde Trenson zal het project The box Vlaanderen bekijken: **** u2Schepen Trenson bekijkt verder het voorstel van gemeenteraadslid Mieke Vertriest rond The Box Vlaanderen.

---------------------

Ondanks de goedkeuring van drie verschillende vaccins door Europa, loopt de vaccinatie in ons land nog niet op kruissnelheid. Gemeenteraadslid Paul Beheydt vernam op de gemeenteraad in Aalter dat Pieter De Crem bekijkt om zelf het vaccin voor de Aalternaar aan te kopen: ***** u5

Aldus Gemeenteraadlid voor Vlaam Belang in Aalter Paul Beheydt over de aankoop van coronavaccins.

-------------------------

De eerder aangekondigde sluiting van de loketten in 44 treinstations wordt niet ingetrokken, maar de NMBS gaat wel een hele reeks begeleidende maatregelen uitwerken die het comfort en de veiligheid van de reiziger moeten garanderen. Dankzij de ontwikkeling van de stationswijken in Aalter kan het station er ook blijven bestaan, aldus burgemeester Pieter De Crem: **** u4

-------------------------------

Oppositiepartij N-VA in Eeklo is de online gemeenteraden beu. “Nefast voor het democratisch proces”, klinkt het. Daarom wil de partij dat de maandelijkse gemeenteraad opnieuw in levenden lijve wordt georganiseerd. N-VA spiegelt zich met hun voorstel aan gemeenten als Aalter. Ondanks de coronamaatregelen worden er in Aalter nog steeds fysieke gemeenteraden georganiseerd.

------------------

De stad Brugge wil alles in het werk stellen om komend weekend natuurschaatsen op de Assebroekse Meersen mogelijk te maken. Bij het stadsbestuur blijven ze hoopvol, maar tegelijk realistisch. Toch moet er nog aan heel wat voorwaarden voldaan worden vooraleer het effectief zover is. De stad Brugge nam al contact op met diverse diensten om te zien hoe alles het best kan worden georganiseerd om eventueel te kunnen schaatsen op de Assebroekse Meersen.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws