Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 11 februari 2021

gepost 1 year ago, op donderdag, 11 februari 2021 door Crew

Op de terminal in Zeebrugge worden vandaag 5 superdiepvriezers gelost. Deze vijf diepvriezers komen aan met het schip en kunnen bij een temperatuur van min 70 graden Celsius een half miljoen vaccins opslaan. Deze operatie toont nogmaals de belangrijke internationale positie aan van de haven van Zeebrugge bevestigdt general manager van de terminal Emmanuel Van Damme. De diepvriezers zijn bestemd voor verschillende Europese landen.

----------------

De gemeente Aalter krijgt er twee nieuwe straten bij. De Karabinierstraat wordt de naam van de nieuwe verkaveling die aan de Hooiestraat in Knesselare komt. In Maria-Aalter komt er ook een nieuwe verkaveling aan de Leegweg. Die zal de Zonnedauwstraat genoemd worden.

--------------------------

De vriestemperaturen van deze week doen velen dromen van schaatsen in de vrije natuur. De Oostkampse burgemeester Jan de Keyser (CD&V) laat weten dat over het ijs glijden in z'n gemeente nu ten strengste verboden is. Wie de verbodsbepaling niet naleeft, riskeert een GAS-boete.

--------------------------------------

Na drie jaar werken is de vernieuwing van de stationsomgeving van Oostkamp afgerond. Het beschermde stationsgebouw werd integraal verplaatst, nieuwe fietsenstallingen en perrons zijn aangelegd en parkeren kan voortaan op een gloednieuw Stationsplein. Ruim 14 miljoen betaalden Infrabel, NMBS en Aquafin voor het project in Oostkamp dat nodig was voor de aanleg van een derde en vierde spoor tussen Gent en Brugge.

-----------------------

De tiende groepsaankoop groene stroom en gas van de provincie West-Vlaanderen heeft 75.000 voorinschrijvingen geregistreerd: 72.000 gezinnen en 3.000 ondernemingen schreven gratis en vrijblijvend in. Nooit eerder waren er zoveel inschrijvingen bij de start van de veiling. Wie zich nog niet heeft ingeschreven, kan zich nog registreren voor de groepsaankoop. Inschrijven kan op www.west-vlaanderen.be/besparen

-------------------------

Vanaf vandaag wordt opnieuw bezoek toegelaten in AZ Alma. Het bezoek blijft echter beperkt. Stoffen mondmaskers zijn niet meer toegelaten. Omdat de coronacijfers de verkeerde kant opgingen, was er sinds woensdag 27 januari geen bezoek meer toegelaten in AZ Alma.

----------------------

De raadsleden Anneke Gobeyn en Koenraad De Ceuninck van CD&V Maldegem hebben hun presentiegelden die ze ontvangen van het Autonoom Gemeentebedrijf Maldegem weggeschonken aan het goede doel. Volgens het aantal bijgewoonde vergaderingen konden we samen 910 euro overmaken aan vzw De Vierklaver. Die VZW ondersteunt mensen met een beperking, en heeft zowel in Maldegem als in Adegem vestigingsplaatsen.

----------------------

De 12-jarige Cato Isselée uit Waardamme bij Oostkamp heeft de titel van Junior Bake Off Vlaanderen binnen gehaald. Haar overwinning was gisterenavond te zien op Play4. Tijdens de finale werd een gebak met thema onderwaterspektakel gemaakt en ook vier eclairs met vier verschillende afwerkingen maakte deel uit van de opdracht.

----------------------------

Tijdens de match van Cercle Brugge - KV Oostende was er even opschudding in het Jan Breydelstadion. Tijdens de rust ontstond brand in een van de loges. Tien mensen waren daar aanwezig. Om de loge wat op te warmen, zijn er gasbranders geïnstalleerd en 1 van die gasbranders vatte vuur. Stewards konden de brand blussen. De tussenkomst van de brandweer bleef beperkt tot het controleren van de installaties en gebouwen.

------------------

De Kanaalfeesten, die op 23 mei zouden plaatsvinden rond het Schipdonkkanaal in Zomergem, Eeklo en Maldegem, gaan door Corona voor het tweede jaar op rij niet door.

--------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws