Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 9 februari 2021

gepost 1 year ago, op dinsdag, 9 februari 2021 door Crew

De patiënten van het AZ Alma in Eeklo mogen vanaf donderdag 11 februari weer wat meer bezoek ontvangen. Op de gewone zorgeenheden zal bezoek mogelijk zijn op maandag, donderdag, zaterdag en zondag. Op de geria-trische afdelingen is dat op dinsdag, vrijdag en zondag. Bezoek is dan telkens mogelijk voor één uur per dag, tussen 14 en 18 uur. Het moet ook nog altijd door dezelfde vaste bezoeker per week gebeuren. Nieuw is ook dat AZ Alma het dragen van de chirurgische mondmaskers, zoals de gekende lichtblauwe soort, verplicht invoert.

----------------

Het nieuws dat er door de coronamaatregelen niet geschaatst mag worden op de Kraenepoel in Aalter begrijpt de partij Groen in Aalter niet. De oppositiepartij wil dat de gemeente de beslissing herziet. Groen Aalter vindt dat de Kraenepoel open moet, van zodra het ijs dik genoeg is. De Kraenepoel is groot genoeg, zodat iedereen voldoende afstand kan bewaren; aldus de partij Groen.

---------------------

Jeugdorganisatie De Redekiel uit Maldegem wil jong en oud rond valentijn samenbrengen, en organiseert op vrijdag 12 februari een valentijnshow. Die wordt ook in het rusthuis uitgezonden. De Redekiel wil oud en jong even virtueel en coronaproof bij mekaar brengen, nu dat fysiek niet kan. Elke Maldegemnaar kan meedoen aan de show Redekiel Romance. Alle info op www.redekiel.be.

----------------

Het stadhuis van Eeklo kleurt elke avond rood, in aanloop naar Valentijnsdag op zondag 14 februari. Het stadhuis van Eeklo kleurde eerder al goud in de strijd tegen kanker. Nu kleuren de gevels rood van de liefde. In tijden als deze wil de stad elke kans grijpen om een positieve noot te brengen. Door een liefdesgedicht te sturen kan je een Eeklobon van 30 euro winnen. Alle info daarover vind je op de facebookpagina van de stad Eeklo.

---------

Energieleverancier Luminus plant de bouw van zes windturbines met een tiphoogte van 200 meter in Beernem en Oostkamp. De windturbines zijn hoger dan twee keer het Atomium. Deze windmolens zouden geplaatst worden op 300 meter afstand van huizen. In 2010 diende Natuurpunt nog bezwaar in tegen de bouw van windmolens in hetzelfde gebied rond Beernem en Oostkamp.

-----------------------

Maandagmorgen moest de brandweer op de A11 ter hoogte van de brug met de Blankenbergsesteenweg enkele ijspegels verwijderen. Die vormen zich door smeltwater dat opnieuw bevriest en kunnen, wanneer ze naar beneden komen, best gevaarlijk zijn en schade veroorzaken.

-----------------

De gemeente Maldegem bekijkt of het mogelijk is om tegen eind deze week schaatsen op het spaarbekken van deelgemeente Kleit. Als het coronaveilig en efficiënt georganiseerd kan worden, dan laten het Maldegems bestuur het toe. Nu is het alvast nog verboden om te schaatsen.

------------------

Het stadsbestuur van Damme roept op om géén stenen, stokken of andere voorwerpen in de Damse Vaart te gooien. Voorwerpen op het ijs gooien, kan wakke plekken veroorzaken: nefast voor eventueel schaatsplezier. De kans dat er op korte termijn effectief zal geschaatst kunnen worden op de Damse Vaart, is eerder heel klein. Er moet op dat moment ook bekeken worden wat de mogelijkheden zijn met de huidige coronamaatregelen.

----------------------------

De dienst Openbaar Domein van de stad is bezig om 220 kilometer aan Brugse wegen sneeuw- en ijsvrij te houden. Met zo’n 350 ton strooizout heeft de dienst een stevige voorraad klaar. De komende dagen zal het immers dag en nacht vriezen en dan is er groot risico op gladde wegen. Dankzij een nieuw coördinatieplan ‘gladheidsbestrijding’ is het voortaan ook mogelijk om bij langdurig winterweer een aantal bijkomende ploegen stand-by te zetten, waardoor de strooibeurten korter op elkaar kunnen volgen.


  • Bron: Het Laatste Nieuws