Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 8 februari 2021

gepost 1 year ago, op maandag, 8 februari 2021 door Crew

Aalter houdt vanavond opnieuw een live gemeenteraad, en dus niet online. Pieter De Crem zegt dat tijdens een debat het belangrijk is om elkaar te zien. De gemeenteraad in Aalter gaat door in het grote auditorium van het gemeentehuis, zonder publiek. Er zitten dus een dertigtal mensen in een zaal waar bijna 400 mensen kunnen zitten. Het is veiliger om een gemeenteraad bij te wonen dan het openbaar vervoer te nemen zegt Pieter De Crem.

--------------------

90 vaccinatiecentra in Vlaanderen doen een beroep op apothekeres Leen Debackere en haar man Ben Mauws uit Bellem voor de levering van 150 medische koelkasten.

Het bedrijfje OneStopMedicalShop werd opgestart toen er veel vraag was naar mondmaskers, handschoenen en handgels. Burgemeester Pieter De Crem kwam een kijkje nemen bij de levering van de medische koelkast in Aalter. De vaccins zijn nog niet geleverd.

--------------

Vanaf morgen zou normaal gewerkt worden in de Industrielaan in Eeklo. De werken worden uitgesteld vanwege de weersomstandigheden. Wanneer de nutswerken zullen aangevat worden in de Industrielaan in Eeklo wordt nu door het bestuur bekeken.

--------------------

Groen Maldegem wil de natuur iets meer z’n gang laten gaan in het Sint-Annapark, in het centrum van de gemeente. Groen ergert zich aan het feit dat werkmannen van de gemeente zowat dagelijks met bladblazers aan de slag zijn in het park. Groen Maldegem vraagt zich af wat is er mis is met een laag bladeren die als een spons het regenwater absorbeert en na verloop van tijd door compostering vanzelf verdwijnt?

-------------------

Politiezone Meetjesland Centrum heeft een controle gehouden op lichte vrachtwagens van koeriers. Ook de sociale inspectiediensten RSZ en Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening waren er bij. 61 personen werden gecontroleerd. Drie zwartwerkers werden op heterdaad betrapt. De actie werd georganiseerd door elf politieagenten en vijf sociaal inspecteurs.

---------------------

Binnenkort hoopt het Agentschap Wegen en Verkeer ter hoogte van de Stoepestraat in Assenede te starten met de bouw van een brug over de E34. Goed nieuws voor de verkeersveiligheid op de autosnelweg naar de kust én voor de bewoners van de Assenedesteenweg en de Zelzatestraat. Vandaag start het openbaar onderzoek voor dit project. Op donderdag 25 februari organiseert AWV twee digitale infosessie over de plannen.

---------------------

Deze avond op de gemeenteraad van Aalter doet onafhankelijk gemeenteraadslid Mieke Vertriest bijkomende voorstellen rond het stimuleren en ondersteunen van jong ondernemerschap in Aalter en een voorstel rond tegemoetkoming in de aanschaf van een personenalarm bij ouderen. De gemeenteraad in Aalter zal vanavond fysiek doorgaan in het auditorium. De corona-maatregelen kunnen vanwege de grote van de zaal nageleefd worden.

-------------------

De Aalternaren hebben hun Aalterbon van 25 euro, die ze in volle coronacrisis van de gemeente kregen, vooral gebruikt om voeding te kopen. De zelfstandige warenhuizen staan bovenaan de lijst. Maar ook horeca, kappers en schoonheidssalons pikten voor de sluiting een graantje mee, en kregen honderden Aalterbonnen in hun kassa.

---------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws