Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 10 augustus 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 10 augustus 2022 door Crew

Politiezone Meetjesland voerde extra verkeerscontroles met als doel de verkeersveiligheid te verhogen. Zo liet bijvoorbeeld een zwaar geïntoxiceerde bestuurder na een ongeval zijn volledig vernielde voertuig zomaar achter op de openbare weg. Spijtig genoeg zijn onvoldoende bestuurders er zich van bewust dat sommige medicatie, maar ook druggebruik een negatieve invloed hebben op hun rijvaardigheid.

—------------------------------------------------------

De gemeente Aalter roept op om bij deze hitte de huisvuilzakken niet te vroeg buiten te zetten. Voor het aanbieden van huisvuil, papier en karton zijn er strikte regels. Die gelden altijd, maar zeker met de hittegolf is het nog belangrijker om vooral de huisvuilzak niet te vroeg buiten te zetten. Anders kan er geurhinder ontstaan.

—--------------------------------------

Het dorp Bellem (Aalter) maakt zich op voor de 36ste editie van de Bellemse Feesten. Op vrijdag 12 augustus wordt gestart met een muziekquiz. De echte feestdag is zondag 14 augustus. Vanaf 10.30 uur is er een aperitiefconcert in de tent op het dorpsplein, dit jaar met Jason Bradley als gastartiest. Op maandag 15 augustus wordt er met de 25ste culinaire fiets- en wandeltocht nog een extra dag feest gevierd.

—----------------------------------------

De stoomlocomotief van het Stoomcentrum Maldegem-Eeklo blijft tijdens de hittegolf op stal. Uitrijden is te gevaarlijk. De mensen van het Stoomcentrum hebben beslist om zeker al tot en met 17 augustus niet met de stoomtrein te rijden. “We doen dat uit veiligheid en uit respect voor de mensen die langs ons spoortraject wonen”, zegt Koen Goossens zegt Stoomcentrum Maldegem-Eeklo.

—------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws