Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 11 augustus 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 10 augustus 2022 door Crew

Elke zomer sterven honden door oververhitting omdat hun baasjes hen op een warme dag in de auto laten zitten. De politiezone Meetjesland waarschuwt hondeneigenaars om met de hittegolf hun trouwe viervoeter niet achter te laten in de wagen. Het raam op een kier van nauwelijks enkele centimeters zetten, is ook onvoldoende om voor afkoeling te zorgen.

—-------------------------------------

Vanaf 29 augustus wordt in Maldegem gestart met de grote rioleringswerken in de Rapenbrugstraat en Kwezelweg. De werken zullen tot mei volgend jaar duren. “Er wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd in de twee straten”, zegt schepen Danny Vannevel (N-VA). “Het risico op wateroverlast in de buurt wordt ook verkleind. Van 29 augustus tot 12 september zijn er voorbereidingswerken.

—-----------------------------------------

Na een onderbreking van enkele jaren is het Cogétama Fest in Knesselare (Aalter) er terug. Zondag 14 augustus moet je in het Hemelrijkpark zijn. De voorbereidingen zijn volop aan de gang. “De visie van Cogétama Fest blijft dezelfde: een gratis festival voor het hele gezin. Jong en oud zullen zich kunnen uitleven”, zegt Kristof De Blaere van de organisatie.

—----------------------------------------

De Gezinsbond van Poeke (Aalter) organiseert nu zondag 14 augustus voor de 26ste keer hun versnaperingstocht. Het wordt een fietstocht van 40 kilometer, met start tussen 12.30 en 13.30 uur aan het ontmoetingscentrum in de Poekedorpstraat. Inschrijven: [email protected]

—---------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws