Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 12 augustus

gepost 2 years ago, op vrijdag, 12 augustus 2022 door Crew

Eeklo start het project ‘Eeklose Goeste’ op om de inwoners warm te maken om meer lokaal te kopen en lokaal te eten. Lokale en duurzame producenten krijgen alvast de kans om zich op de wekelijkse donderdagmarkt aan het publiek voor te stellen. “Er is in Eeklo en het Meetjesland immers heel wat lekkers van eigen bodem”

—-----------------------------------

Het springkastelenfestival dat zondag 14 augustus gepland staat op het Herbakkersfestival in Eeklo, wordt aangepast aan de voorspelde temperaturen. Omdat het zondag tot 35 graden kan worden, wordt de programmatie aangepast. Kinderen kunnen al van 9.30 uur naar het festivalterrein komen om gratis op de springkastelen te genieten. De springkastelen blijven staan tot de hitte niet meer te houden is.

—----------------------------------------------

De Cel Evenementen van de gemeente Aalter is volop bezig met de samenstelling van de kermisaffiche voor de kermis van Aalter-centrum. De ‘grote kermis’ van Aalter-centrum vindt dit jaar plaats van vrijdag 16 tot en met zondag 25 september. Het lokaal bestuur laat jaarlijks kermisaffiches drukken. Aalterse verenigingen kunnen zo hun kermisactiviteiten in Aalter-centrum extra in de kijker zetten.

—----------------------------------------

Timanti, de nieuwe kinder- en jeugdpsychiatrie van AZ Alma in Eeklo, gaat de patiënten voortaan op paardentherapie sturen. Rotary Maldegem en Innerwheel Meetjesland hebben 5.000 euro geschonken aan Timanti, en dat geld zal specifiek gebruikt worden voor de hippotherapie van de jongeren.

—-------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws