Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 1 november 2023

gepost 7 months ago, op woensdag, 1 november 2023 door Crew

De nieuwe politiezone Aalter en Maldegem gaat op 1 januari 2024 van start. De nieuwe politiezone telt 143 medewerkers en zal ten dienste staan van meer dan 54.000 inwoners. Peter Ponnet, die nu zonechef is in Aalter, wordt de zonechef van de fusiezone. —--------------------------------

In Maldegem zijn twee personen slachtoffer geworden van inbrekers. Terwijl ze op het kerkhof rondwandelden, werd er ingebroken in hun wagens.

—-------------------------------------------

Het einde lijkt in zicht voor de herstellingswerken aan het Verbauwenzwembad in Eeklo. Al zowat een jaar wordt gewerkt aan de herstelling van het nochtans vrij nieuwe zwembad in Eeklo. Er werden barsten in de kuip vastgesteld, en dat moest aangepakt worden.

—-----------------------------------------------

De geschiedenis van het beeldje Onze-Lieve-Vrouw-ten-Doorn en die van de kapel van de school in Eeklo worden door de provincie gebundeld in een nieuwe Erfgoedsprokkel. Samen goed voor maar liefst 575 jaar geschiedenis, en dus zes eeuwen Eeklose verhalen in 1 boek.

—---------------------------------------------------

De bibliotheken van het Meetjesland werken aan een gezamenlijk reglement en willen zo een grote regiobib worden. Comeet, het cultuuroverleg van het Meetjesland, trekt dit verhaal. Tegen februari van volgend jaar zou de samenwerking een feit moeten zijn. —---------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws