Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 9 juni 2023

gepost 8 months ago, op donderdag, 8 juni 2023 door Crew

Met de duurdere energieprijzen en de hogere loonkost was het voor de afvalverwerker IVM uit Eeklo hard labeur om de kosten het afgelopen jaar te drukken. Maar de financiële resultaten zijn positief, en daardoor wordt de huisvuilzak niet duurder.

—-------------------------------

Het dorp Ursel (Aalter) viert een weekend lang kermis. Zaterdag 10 juni is er vanaf 9 uur de Urselse Classic Tour en zie je een pak oldtimers op het dorpsplein. Zaterdagavond is er muziek. Zondag kan je al vanaf 7 uur naar de rommelmarkt.

—------------------------------------------------------

Het nieuwe skatepark van Maldegem wordt op zaterdag 24 juni officieel geopend. De werken zijn bijna afgerond, en net voor de start van de grote zomervakantie wordt het nieuwe skatepark geopend.

—-------------------------------------

In het recyclagepark Sint-Jan-in-Eremo vindt er op zaterdag 10 juni de jaarlijkse ‘kringlooptuindag’ plaats. Daar leer je alles wat je moet weten over thuiscomposteren.

—-------------------------------------

Donderdag 15 juni staat de etappe Merelbeke-Knokke-Heist op het programma met een passage in Aalter, meer bepaald door Lotenhulle, Poeke, Aalter-centrum, Sint-Maria-Aalter en Knesselare. “De koers rijdt om 14.20 uur binnen in Lotenhulle en verlaat Aalter via Knesselare

—-----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws