Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 12 juni 2023

gepost 1 year ago, op maandag, 12 juni 2023 door Crew

De gemeente Aalter bouwt een nieuw ontmoetingscentrum in deelgemeente Ursel. Het gebouw komt op de plaats van de huidige parochiezaal, recht tegenover het rusthuis. Een investering van 2,6 miljoen euro. Tegen eind volgend jaar zijn de werken klaar.

—-------------------------------------------

Er komt volgend jaar een geluidsmuur langs de Knokkeweg (N44) in Aalter, in het stuk vanaf de Fatimastraat tot bijna aan het kruispunt Sint-Rita. Goed voor een traject van 3,2 kilometer dat 10 miljoen euro zal kosten.

—--------------------------------------

Ongeloof. Verslagenheid. En oprecht verdriet. Dat heerst er in het College ten Doorn in Eeklo na het plotse overlijden van Jurgen Mollet, de directeur van de BSO-afdeling Practicum. De man uit Sint-Margriete (Sint-Laureins) werd amper 47.

—--------------------------------

Het cameraproject tegen sluikstorten in het gebied van afvalverwerker IVM, werpt vruchten af. Vorig jaar zijn er 285 vaststellingen van sluikstorten opgenomen. De camerabeelden gaan dan naar de politie die de vaststellingen moet doen, en dan wordt beslist of er een GAS-boete uitgeschreven wordt.

—-------------------------------------

De kinderen van de school Sint-Jozef en Sint-Janneke uit de Abdijstraat in Eeklo hebben zich zaterdag uitgeleefd tijdens het Krijtfestival. Op het einde ging een jury met onder andere onderwijsschepen Koen Loete (CD&V) en kunstenares Elke De Jaeger rond om per graad de winnaars te bepalen.

—-----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws