Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 9 juli 2021

gepost 1 year ago, op vrijdag, 9 juli 2021 door Crew

Bij een zwaar verkeersongeval langs de Dudzeelse Steenweg in Brugge is donderdagmiddag een 66-jarige fietsster om het leven gekomen. De vrouw kwam onder de wielen van een vrachtwagen terecht en overleed aan haar verwondingen. Het ongeval gebeurde op het kruispunt met de Havenstraat, vlak bij het politiekantoor aan de Lodewijk Coiseaukaai. Alles wijst in de richting van een dodehoekongeval, maar daar kon de politie nog geen uitsluitsel over geven.

-------------------------

Het Agentschap Wegen en Verkeer laat geluidsmetingen uitvoeren langs de E40 in Beernem. Enkele jaren geleden werd dat al eens bekeken, maar gezien de blijvende toename van het verkeer lijkt een nieuw onderzoek aangewezen. In Oostkamp en Aalter staan al jaren geluidsschermen langs de E40. De resultaten worden verwacht in september.

----------------------

Borstkankerpatiënten die zich in het AZ Alma in Eeklo laten behandelen, krijgen nu een ‘boezemtas’ mee naar huis. In de tas zit nuttige informatie met ook enkele verzorgingsproducten erbij. De bijbehorende informatieve inhoud gaat van handige tips en trics tot informatie over de behandeling. De boezemtas is bedoeld om patiënten te ondersteunen en te begeleiden tijdens hun behandelingstraject en daarbuiten.

----------------

Het gemeentebestuur van Maldegem wil de komende jaren de schoolomgevingen veiliger maken. “De voorbije maanden hebben is er werk gemaakt van een actieplan, waarbij sterk ingezet werd op een duidelijke en uniforme herkenbaarheid van de schoolomgevingen in Maldegem.

----------------

‘Eeklo komt uit zijn kot!’wordt deze zomer georganiseerd door de stad Eeklo. Zes weekends lang worden gratis optredens georganiseerd. Eeklo schakelt een organisatiebureau in om het zomer-evenement te organiseren, en betaalt 35.000 euro voor de hele zomer. Overal komen ze met een uitklapbaar podium aan, en wordt het festivalterrein in een mum van tijd opgebouwd. Info: www.eeklo.be/komtuitzijnkot.

----------------------------

Een honderdtal leden van dierenrechtenorganisaties GAIA en Animal Rights hield donderdag een actie bij het provinciehuis Boeverbos in Brugge. Ze protesteren tegen het feit dat het provinciebestuur een nieuwe vergunning heeft toegekend aan slachthuis Debra-Meat uit Tielt, waardoor de slachtcapaciteit er opgetrokken kan worden.

---------------------

De stichter van het Aalterse dier- en tuincenter Baele is overleden. Adiel Baele werd 82 jaar. De uitvaart wordt gehouden op donderdag 15 juli in de Sint-Corneliuskerk in Aalter. Door de huidige coronamaatregelen moet dat nog altijd in beperkte kring gebeuren.

--------------------

Maldegem organiseert een zomerschool. Kinderen worden al voor het derde jaar op rij voorbereid op de start van het schooljaar. De school voor twee maanden helemaal loslaten, is voor kinderen met een leerachterstand geen goede zaak. In de zomerschool wordt gestreefd naar een mix van schoolse activiteiten en aangename zomeractiviteiten.

-----------------

In het stadscentrum van Brugge zijn op verschillende plaatsen onder meer op ‘t Zand, gele smeerpalen geplaatst. Ze wijzen op het belang van huidbescherming in de zon.

Het aantal huidkankers in ons land blijft stijgen, het is de meest voorkomende vorm van kanker geworden. Iedereen kan in Brugge zonnecrème komen tappen.

.----------------------

De Duitse Lisa Klein in 2019 de laatste winnares van de Baloise Ladies Tour, schreef donderdagavond in Utrecht de proloog over 3,8 km op haar naam. De Britse Anna Henderson (Jumbo-Visma), die lang in de hot seat zat, eindigde tweede voor de Duitse Hannah Ludwig. Vandaag tijdens de baloise Ladies tour fietst Lisa Klein in de leiderstrui doorheen het Meetjesland.

-------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws