Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 12 juli 2021

gepost 1 year ago, op zondag, 11 juli 2021 door Crew

In de Groendreef in Aalter kwam zaterdag een wagen rond 14 uur in aanrijding met een andere wagen die aan de lichten stond te wachten. Door de klap schoot deze vooruit en kwam op de Knokkebaan in aanrijding met een derde wagen die richting Maldegem reed. Bij het ongeval raakten drie personen gewond. Ze werden voor verzorging overgebracht naar het AZ Alma in Eeklo.

------------------------

Brugge behoort tot de steden met de hoogste vaccinatiegraad in ons land. Dat zegt burgemeester Dirk De fauw in HLN. De Bruggelingen zijn massaal ingegaan op hun uitnodiging”, zegt een dankbare burgemeester. Wie dat niet deed, krijgt op 21 juli een herkansing tijdens de Brugse ‘vaccinatiedag’ waarbij iedereen die ouder is dan 18 jaar en nog niet gevaccineerd is, zich kan laten vaccineren met het Johnson & Johnson-vaccin”

------------------------

Een nieuw inrichtingsproject moet de Kraenepoel in Aalter, samen met de omliggende natuurgebieden, in al haar glorie herstellen. Het project, dat 54 hectare groot is wil de natuur een boost geven en het gebied ook voor de recreant nog aantrekkelijker en toegankelijker maken. De plannen zijn momenteel in opmaak. De Aalternaar zal op de hoogte gehouden worden over de voortgang van het project.

------------------------

Koen Loete (54) mag zich sinds deze week officieel ereburgemeester van de stad Eeklo noemen. De Vlaamse Regering heeft hem die titel toegekend, na zes jaar gemeenteraadslid, twaalf jaar schepen en twaalf jaar burgemeester van de stad Eeklo.

--------------------

Vijf grote investeringsprojecten in Aalter worden door de gemeente samen in één dossier gegund. goed voor een investering van 15,4 miljoen euro. Het gaat om de bouw van een nieuw politiekantoor, de uitbreiding van het gemeentehuis, de bouw van een nieuwe ondergrondse parking, de verbouwing van de Reinaertzaal in Ursel en ook de aanleg op het voetbalterrein van Bellem.

----------------------

Pieter De Crem heeft in zijn tijd als minister enkele verdienstelijke inwoners van Aalter en Knesselare voorgedragen, voor een vereremerking. Ereburgemeester Erné De Blaere (72) van Knesselare (Aalter) is opgenomen in de Nationale Orde, als Commandeur in de Orde Leopold II. Ereburgemeester Erné De Blaere zette ook zijn schouders onder de start van de fusie tussen Aalter en Knesselare.

------------------------

De stad Brugge huurt vanaf augustus een vroegere kledingwinkel in de Smedenstraat voor 2.500 euro per maand. Stadsdiensten, de wijkagent en starters krijgen er een plek om de straat een nieuw elan geven. Leegstand en buitenlandse handelaars veroorzaken er al enige tijd ongerustheid in de Smedestraat in Brugge. De straat is minder goed bereikbaar en veel vaste waarden hebben er hun pand gesloten.

------------------

In de loop van deze week moet het verkeer in Maldegem rekening houden met twee omleidingen. Op dinsdag 13 en woensdag 14 juli zal de Vakekerkweg afgesloten zijn voor doorgaand verkeer. De rioleringsaansluiting van de Rubenslei op de Vakekerkweg in Maldegem wordt dan vernieuwd.

----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws