Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 8 juli 2021

gepost 4 weeks ago, op donderdag, 8 juli 2021 door Crew

Een kind dat deze week deelnam aan de speelpleinwerking van Aalter is dinsdagavond positief getest op corona. De ouders van de 88 deelnemende kinderen werden meteen verwittigd. De speelpleinwerking aan de Sjelter in Aalter is er voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Alle ouders werden meteen gecontacteerd, met de vraag om alternatieven te zoeken voor deze week. Volgende week maandag start normaal gezien een nieuwe week speelpleinwerking, met een nieuwe bubbel kinderen.

------------------

Burgerbeweging Brugse Mobiliteit Anders is online een petitie gestart om de maximumsnelheid op de Expresweg in Brugge tussen de Bevrijdingslaan en de afrit naar de N31 richting Zeebrugge weer te verhogen van 90 naar 120 kilometer per uur. Al meer dan negenhonderd mensen hebben de petitie getekend. Volgens Wegen en Verkeer is de afstand van de weg te klein, om de snelheid te verhogen.

------------

Het stadsbestuur van Tielt gaat op zoek naar een ontwerper voor een nieuwe brandweerkazerne. De stad besloot in 2018 al om de aanpalende gronden van Garage De Soete te kopen met het oog op een nieuwbouw, maar de werken zullen pas van start kunnen gaan als De Soete verhuisd is naar het nieuwe bedrijventerrein Tielt Noord.

----------------------

De ouders van de kinderen van de gemeenteschool in Sint-Laureins blijven zich verzetten tegen de nieuwe fusieschool, en trekken naar onderwijsminister Weyts. Er werden genoeg handtekeningen verzameld van ouders die bij het verdwijnen van de gemeenteschool voor een nieuw op te richten GO!-school zouden kiezen. Maar dat wil het gemeentebestuur in Sint-Laureins niet zien gebeuren.

-------------------

Groen Eeklo eist dat schepen Bob D’haeseleer zijn kernbevoegdheden van Klimaat, Energie en Duurzaamheid nooit meer terug krijgt, en enkel terugkeert met minder bevoegdheden. Dat blijkt na de extra gemeenteraad van woensdagavond de reden waarom de ‘bezinningsperiode’ twee maanden verlengd wordt. De oppositie in Eeklo vroeg ook een vertrouwensstemming over het schepencollege, maar die kwam er uiteindelijk niet.

------------------------

Het gemeentebestuur van Aalter heeft in samenspraak met de marktkramers beslist om de wekelijkse markt gewoon te laten doorgaan op de nationale feestdag, woensdag 21 juli. Van 8 tot 12 uur kan je dan terecht op de vertrouwde stek op parking Aard.

--------------------

Naar aanleiding van het WK wielrennen wil Brugge als fietsstad van die doelstelling een blijver maken. Met ‘Bike to Work’ wil de stad Brugge samen met de Fietsersbond Brugse bedrijven en hun werknemers stimuleren hun woon-werkverkeer zo veel mogelijk met de fiets af te leggen. Op dit moment gaat 30,7 procent van de Brugse werknemers met de fiets naar het werk,

--------------------

Na de proloog in het Utrechtse Maximapark is de Baloise Ladies Tour vrijdag te gast in Eeklo. Het startschot weerklinkt morgen om 13.30 uur voor een etappe over negen plaatselijke ronden van dertien kilometer. Voor de start wordt ter nagedachtenis van Jolien Verschueren één minuut stilte in acht genomen.

----------------

Het festival Couleurs Devie in Maldegem kleurt extra met het duo Kobe Ilsen en Victor Verhulst. Het festival gaat door op 6 augustus in het Sint-Annapark in Maldegem.

Extra kaarten zijn verkrijgbaar vanaf maandag 12 juli en kosten 20 euro. Het terrein is groot genoeg, en alles gebeurt in openlucht. Info en tickets: www.couleursdevie.events.

--------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws