Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 8 januari 2021

gepost 1 year ago, op vrijdag, 8 januari 2021 door Crew

Als het van de burgemeesters van de grootste gemeenten in het Meetjesland afhangt, dan komt er een eigen vaccinatiedorp in al zeker Aalter, Eeklo, Maldegem, Evergem en Lievegem. Dat staat te lezen in de regionale pagina’s van het laatste nieuws. Voor de kleinere dorpen wordt het moeilijker om dat te organiseren, en wordt naar regionale samenwerking gekeken. Eeklo wil alvast een vaccinatiedorp dat los staat van het triagecentrum aan AZ Alma. Pieter De Crem wil de Aalternaren zelfs binnen de 72 uur allemaal gevaccineerd zien.

----------------------

Uit nieuwe cijfers van onderzoeksbureau Graydon blijkt dat 24 procent van de voor corona gezonde West-Vlaamse kmo’s momenteel ernstig in de gevarenzone zit. Afgelopen zomer waren dat er nog een op vijf. Een faillissementsgolf blijft dus een reële dreiging, met negatieve economische gevolgen op korte en lange termijn. De dreiging van een faillissement is in Brugge minder groot dan in de andere grote steden in de provincie.

--------------

De coronacijfers gaan ook in AZ Alma de goede kant uit. Momenteel liggen minder dan tien coronapatiënten in het ziekenhuis, waarvan zelfs niemand op Intensieve Zorg. Maar het ziekenhuis blijft voorzichtig en wil een nieuwe derde golf vermijden. Daarom werd de bezoekregeling een beetje aangepast: tot 18 januari mag er geen wisseling van bezoek meer zijn. Kom ook niet vroeger dan een kwartier voor uw consultatie roept het AZ Alma in Eeklo op.

----------------------

Hotel Shamon langs de N9 in Eeklo wordt dit voorjaar grondig verbouwd. Het statige pand dateert uit 1910 en is sinds 1994 beschermd erfgoed. De uitbaters Windy Van Maele en Tomas De Baene draaien door corona amper omzet, maar willen deze coronastilte toch gebruiken om fors te investeren.

-------------------

De stad Brugge voorziet twee vaccinatiecentra om al haar volwassen inwoners het vaccin tegen het coronavirus te geven. Sportcentrum Daverlo in Assebroek is al zeker. De tweede locatie komt in Sint-Andries of Sint-Michiels. Brugge is een eerstelijnszone op zichzelf, wat betekent dat de stad alleen haar eigen inwoners een vaccin moet toedienen. Er zullen dus geen inwoners uit omliggende gemeenten naar Brugge moeten voor hun prikje tegen corona.

--------------

Ondanks de coronacrisis zijn er vorig jaar in Oost-Vlaanderen meer nieuwe ondernemingen bijgekomen dan in 2019. Dat is verrassend én bemoedigend, zegt UNIZO.

In 2019 werden er in Oost-Vlaanderen 14.659 ondernemingen opgestart, in 2020 14.723. Dat zijn er 64 meer. Geen grote stijging, maar wel opvallend, omdat 2020 werd beheerst door de coronacrisis.

---------------

De speelplaats van leefschool het Droomschip in Eeklo is nog groener gemaakt. Er staan nu wilgenhutten. Leerkrachten en ouders bouwden coronaproof mee aan het project. Er werden nu al twee hutten en een tunnel gemaakt op de speelplaats. Een wilgenhut is een ideale plaats om zich te verstoppen, om even alleen te zijn en tot rust te komen. Het originele aan een wilgenhut is dat het iets levends is. De hut bestaat uit natuurlijk materiaal, dus ziet er elk seizoen anders uit.

-------------

Bar Boudoir op het dorp van Ursel organiseert nog tot eind januari een wandelzoektocht. De winterwandeling is een zoektocht die op elk moment kan gedaan worden. Je kan het deelnemingsformulier bij ons afhalen, of afprinten via Facebookpagina Bar.Boudoir. Misschien wel een leuke tip op dit weekend te wandelen in de streek rondom Ursel.

--------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws