Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 11 januari 2021

gepost 1 year ago, op maandag, 11 januari 2021 door Crew

FrieslandCampina investeert opnieuw in de fabriek in Aalter. Er komt een hoogtechnologische en duurzame lijn, voor 100 procent recycleerbare flessen. De nieuwe lijn zorgt ook voor 20 extra medewerkers. De fabriek in Aalter verwerkt dagelijks omgerekend ongeveer 1,5 miljoen flessen melkdranken. De vestiging van Friesland-Campina Aalter is de Europese draaischijf voor lang houdbare zuiveldranken.

----------------------

Eeklo start op maandag 11 januari met werken en het vernieuwen van voetpaden in vier straten: de Elzenboslaan, Koning Boudewijnlaan, Koningin Fabiolaan en de Turfstraat. In de vier straten zullen een aantal slechte voetpaden heraangelegd worden, en overbodige verharding verwijderd worden. “De werken gebeuren naar het voorbeeld van de werken in de Sint-Jansdreef in Eeklo die eerder uitgevoerd werden.

------------------------

Maldegem organiseert morgen op dinsdag 12 januari een kerstboominzameling op de Markt. Je kan er terecht tussen 18 en 20 uur. Door de coronamaatregelen vraagt het gemeentebestuur om anderhalve meter afstand te houden en na het afgeven van de kerstboom onmiddellijk te vertrekken. Je kan enkel natuurlijke kerstbomen aanleveren, ontdaan van alle versiering en verlichting, zonder de pot, kluit of de voet.

--------------------

Tweedeprovincialer SK Bellem hakte afgelopen weekend de knoop door en bereikte een akkoord met Michiel De Zutter. De ex-trainer van de Goalgetters vervangt Jo De Meyer. Ursel polste vorig jaar ook bij Michiel De Zutter en het was ook lang zijn plan om T1 te worden bij VK Adegem.

--------------------

In de eerstelijnszone WE40, waartoe Oostkamp, Jabbeke, Beernem en Zedelgem behoren, komen mogelijk twee vaccinatiecentra. De gemeente-besturen wachten nog op verdere info van de Vlaamse overheid. Agentschap Zorg en Gezondheid heeft nog geen duidelijke randvoorwaarden bepaald over hoe de toediening ervan precies door de gemeenten kan georganiseerd worden. De burgemeesters willen de inwoners graag duidelijkheid over de vaccinatie centra en dringen bij de overheid aan op een snelle beslissing.

------------------

Tijdens de winterbobcampagne van de lokale politie Damme/Knokke-Heist zijn al zes bestuurders betrapt. Er werden drie rijbewijzen ingetrokken. Sinds de start van de campagne heeft de politiezone al 95 bestuurders gecontroleerd. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd.

---------------

De Eeklostraat in Lembeke bij Kaprijke krijgt dit jaar een nieuw fietspad. Voor de werken werd 500.000 euro voorzien, maar de werken zullen uiteindelijk 650.000 euro kosten. De bomen in de Eeklostraat zullen blijven staan. Daar was in de buurt wel heel wat om te doen.

---------------

De stad Brugge laat de feestverlichting, die dit jaar na 35 jaar compleet werd vernieuwd, wat langer hangen. Normaal was die na dit weekend uit het straatbeeld verdwenen. Ook op de Vesten is er deze winter bijkomende sfeerverlichting aangebracht. Bomen worden er sfeervol verlicht, maar ook gebouwen en pleintjes. Ook deze verlichting blijft nu hangen tot eind januari, zodat de mensen, na Wintergloed, nog steeds kunnen genieten van een fijne winterwandeling rond de Vesten in Brugge.

--------------------

De kans dat het amateurvoetbal nog een heropstart mag beleven, wordt dag na dag kleiner. Toch heeft voorzitter Kiran Van Landschoot heel wat ambitie met tweedeprovincialer KSK Maldegem. Zo zijn er gesprekken tot een fusie met VK Adegem en met FC Kleit. KSK Maldegem hoopt ook te kunnen spelen als eerste provinciale ploeg.

--------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws