Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 12 januari 2021

gepost 1 year ago, op maandag, 11 januari 2021 door Crew

Het nieuws dat de rijscholen sinds gisteren weer aan de slag kunnen, wordt ook door rijschool Lust in Eeklo op gejuich onthaald. Hoe het er aan toegaat op de praktische rijlessen hoor je van deze rijinstructeur: ****** De rijlessen waren al sinds de verstrengingen van 30 oktober geschorst. Midden december kwam er echter al een eerste versoepeling. **** Het is op dit moment zeer druk bij de rijscholen met wachtrijen tot gevolg.

---------------

De gemeente Aalter zal het bestaande politiekantoor in de Stationsstraat verkopen voor 2 miljoen euro. De gemeente hoopt echter om nog meer te kunnen ontvangen dan het vooropgesteld bedrag. De verkoop staat wel pas in 2024 gepland, want eerst moet naast het gemeentehuis van Aalter nog een nieuw politiekantoor gebouwd worden.

--------------

In een normaal toeristisch jaar komen 8 miljoen toeristen naar Brugge. Afgelopen jaar waren er dat 3,4 miljoen bezoekers. Dat is een nooit gezien dieptepunt voor de toeristische stad. Op basis van mobiele data achterhaalt met het toerisme-aantal. Brugge start door het zwakke aantal bezoekers met het project ‘redt het toerisme’

---------

Basketbalclub Sgolba Aalter doekt het team in eerste landelijke op. De Meetjeslanders maken een doorstart in eerste provinciale. De jeugdspelers noch de supporters kunnen zich niet identificeren met de eerste ploeg. Bijna alle basket-spelers komen van buiten Aalter. Eerste landelijke was te hoog gegrepen voor de eigen jeugd van Sgolba Aalter.

---------------------------

In tijden van onzekerheid kiest het lokaal bestuur van Aalter ervoor om ook de komende jaren fors te blijven investeren. Tot en met 2025 wordt 58 miljoen gereserveerd voor projecten. Zo komt er in Aalter extra parking en groene zones in de Stationstraat. Er komt in het centrum een ondergrondse parking en een park. Door de fusie ging Aalter van 20.000 naar bijna 30.000 inwoners. Om daarop én op de verdere groei van de gemeente in te spelen, wordt ook het gemeentehuis aangepast.

-----------------

Ontex Eeklo wint de trofee van Verdienstelijke Oost-Vlaming 2020. Het bedrijf slaagde er vorig jaar in om in amper 100 dagen tijd een productielijn voor de toen broodnodige mondmaskers op te starten. Ondertussen rollen elke dag 200.000 tot 250.000 mondmaskers van de band in de fabriek in Eeklo. Op jaarbasis wil men doorgroeien tot 80 miljoen mondmaskers.

---------------

De toekomst van het gebouw in Adegem waar nu cultureel centrum Den Hoogen Pad in huist, is onduidelijk. Tegen het einde van het jaar wil burgemeester Bart Van Hulle een visie. Maldegem plant een nieuw cultuurcentrum op de gronden aan Hof Ter Eede. Het nieuwe cultuurcentrum komt in het centrum van de gemeente. Ook in deelgemeente Kleit komt een nieuwe ontmoetingszaal. De andere gemeente Donk en Middelburg staan op de planning.

-----------

Voetbalploeg FC Kleit en trainer Geoffrey Claeys zetten een punt achter de samenwerking. De West-Vlaming was te professioneel als trainer voor de Maldegemse tweedeprovincialer. Trainer Clays zegt dat de spelers het voetbal spelen als een pleziertje en een hobby zagen terwijl hij het als een vak zag. Het bestuur van FC Kleit nam echter de beslissing tot ontslag.

--------


  • Bron: Het Laatste Nieuws