Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 7 oktober 2022

gepost 2 years ago, op vrijdag, 7 oktober 2022 door Crew

Eeklo heeft een fietsplan klaar dat 2,5 miljoen euro zal kosten. Bedoeling is de stad een pak fietsvriendelijker te maken. Eeklo heeft het plan ingediend bij de Vlaamse regering en hoopt zo op een miljoen euro subsidie. In het plan staat onder andere de heraanleg van de fietspaden in de Burgemeester Pussemierstraat en het Vlaspad.

—-------------------------------

De stad Eeklo laat het wegdek van de Kaaistraat oplappen. De Kaaistraat in Eeklo is een van de slechtste straten van de stad, en wacht al jaren op een grondige aanpak. Die komt er, maar de grotere werken gebeuren pas na de sloop van de oude rijkswachtkazerne en de aanleg van de nieuwe buurtparking .

—---------------------------

Patriek De Meyer (70) uit Lotenhulle (Aalter) werkt aan een boek over de oorlogsjaren in Lotenhulle en Poeke. Hij neemt een duik in de harde jaren veertig, aan de hand van menselijke verhalen uit zijn dorp. Voor de vormgeving krijgt hij hulp van dorpsgenoot Sam Corijn.

—-----------------------------

De vzw Ambivents uit Aalter organiseert op zaterdag 19 en zondag 20 november een tweedaags Sinterklaasfeest. Dit jaar wordt het weekend georganiseerd in de feestzaal van Lotenhulle (Aalter).

—-------------------------------

De gemeente Maldegem roept de verenigingen en particulieren op om voor 12 oktober te melden of ze een event willen organiseren rond het WK en de Rode Duivels. Aanmelden kan via www.maldegem.be/aanvraag-evenement.

—-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws