Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 6 oktober 2022

gepost 1 year ago, op woensdag, 5 oktober 2022 door Crew

De oppositiepartijen Open Vld en De Merlaan van Maldegem stellen zich grote vragen bij de politiefusie tussen Aalter en Maldegem. De fusie zal de Maldegemse belastingbetaler 600.000 euro extra per jaar kosten.

—---------------------------------

De vzw Scouts Aalter zet een punt achter de Putfeesten en pakt op zaterdag 15 oktober voor het eerst uit met een culinaire kroegentocht. Nadien is er een afterparty in Kadans.

—------------------------------

Deze week kan je in het Meetjesland opvallend veel boetes zien tussen de ruitenwissers van wagens. Het gaat om een actie van de Eerstelijnszone Meetjesland. “We stoppen deze week een veerkrachtige boodschap tussen de ruitenwissers van hulp- en zorgverleners, die op het eerste zicht lijkt op een boete”, zegt Griet De Paepe. —------------------------------------

Eeklo onderhandelt met een parkeerbedrijf om een nieuwe technologie toe te laten, waardoor je een gratis half uurtje parkeren ook met een sms’je kan regelen. Het voorstel komt van Christophe De Waele (Open Vld). Hij vindt het niet kunnen dat je wel kan betalen met de app 4411, maar dat een gratis ticket voor een half uurtje niet met de app lukt.

—--------------------------------

Maldegem heeft een voorontwerp klaar voor de verbouwingen van Cultureel Centrum Den Hoogen Pad. Het gebouw moet een ontmoetingsplaats worden waar buurtbewoners, bezoekers, organisaties en artiesten bijeenkomen. “Den Hoogen Pad krijgt binnenkort een make-over zodat het voldoet aan de huidige noden en wensen.

—-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws