Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 5 oktober 2022

gepost 1 year ago, op woensdag, 5 oktober 2022 door Crew

De gemeente Aalter heeft nieuwe regels opgelegd, die strenger zijn voor het plaatsen van schotelantennes. In Aalter is er nu bijkomend vastgelegd dat schotelantennes in het algemeen niet zichtbaar mogen zijn vanop het openbaar domein.

—----------------------------------------

Twee broers uit Lievegem zijn elk veroordeeld tot een boete van 8.000 euro voor het illegaal vangen van spreeuwen op een veld in Damme. De broers vroegen aan de landbouwer of ze op hun veld vogels mochten spotten, maar gingen in de plaats daarvan spreeuwen vangen. In hun diepvries vonden speurders 111 verpakte spreeuwen.

—------------------------------------

De aannemer heeft intussen het echte startschot gegeven van de verbouwingswerken aan het stadhuis van Eeklo. Tot de zomer van 2024 blijft het historische gebouw op slot, en wordt er gewerkt. Goed voor een investering van ruim vijf miljoen euro.

—-----------------------------------

Feest bij de vrijwilligers van Erfgoed Aalter. De geschiedenis van de gemeente lokt ondertussen 700 lezende leden. Vier keer per jaar zorgt de redactie voor bijdragen, verhalen en rijk geïllustreerd historisch nieuws uit Aalter en alle deelgemeenten.

—------------------------------------

De gemeente Maldegem en het Comité voor Initiatief hebben samen een cheque van 5.500 euro overhandigd aan de verbroederingsgemeente Swidnica in Polen, ter ondersteuning van de enorme toestroom van vluchtelingen uit Oekraïne.

—-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws