Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 7 maart 2024

gepost 3 months ago, op vrijdag, 1 maart 2024 door Crew


De politie Meetjesland Centrum zal voorlopig geen lokfietsen gebruiken om fietsdieven te kunnen traceren en klissen. Praktisch zijn er nog te veel onduidelijkheden, zegt burgemeester Luc Vandevelde (SMS). Intussen zijn fietsdiefstallen in de stad een echte plaag.

—--------------------------------

De eerste fase – tussen de Kestelstraat en de Markt – van de heraanleg van de Lostraat in Aalter start op maandag 4 maart. Later op het jaar wordt ook het stuk tussen de Kestelstraat en de Lovelddreef aangepakt. “De voetpaden worden heraangelegd en de parkeerstroken verbeterd. Ook de fietspaden gaan in het nieuw en krijgen een goed zichtbare rode kleur.

—------------------------------------

Op maandag 18 maart starten de werken voor het plaatsen van de geluidsmuren langs de Knokkebaan (N44) in Aalter.In de rijrichting Maldegem komen geluidsschermen vanaf de tunnel aan de Brouwerijstraat tot net voor Ter Walle. Het Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeente Aalter investeren tien miljoen euro in het project.

—-------------------------------------

In de politierechtbank van Gent mocht een 30-jarige Maldegemnaar woensdag komen uitleggen waarom hij onder invloed van alcohol achter het stuur kroop. De Maldegemnaar kreeg een boete van 1.600 euro en een maand rijverbod.

—-------------------------------------

Een geboorte op 29 februari is al speciaal, maar Sanela Mulahasanovic en Matthias De Petter vonden dat het nog iets meer mocht zijn. In het AZ Alma in Eeklo werden ze donderdag de trotse ouders van een twee-eiige tweeling, dochtertje Estée en zoontje Luka.


  • Bron: Het Laatste Nieuws