Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 4 maart 2024

gepost 3 months ago, op zondag, 3 maart 2024 door Crew

In Aalter is een gloednieuw distributiebedrijf officieel in gebruik genomen. `t Gaat om de productie -en distributiesite van voedingsbedrijf Meat&More. Dankzij een nieuw transportsysteem wordt de productiesite nu verbonden met het distributiecentrum. Op die manier kunnen ze het transport van vleesproducten en kant- en klare maaltijden veel duurzamer laten verlopen.

—--------------------------------

Schepen Filip Smet uit Eeklo staat op 9 juni voor CD&V op de Oost-Vlaamse lijst voor het Vlaams parlement. Hij krijgt plaats 13.

Al bijna twaalf jaar is Filip Smet zowel actief in de lokale politiek als werkzaam in de nationale politiek. Hij werkte op de studiedienst van CD&V, en ondertussen werkt hij al zeven jaar op ministerkabinetten.

—------------------------------------

Op de Zwepe in Adegem (Maldegem), de grote baan tussen Ursel en Eeklo, staan plots op drie plaatsen asverschuivingen die het verkeer stremmen. In een strook van zowat een kilometer moeten autobestuurders nu drie keer (!) door een verkeerssluis. De maximum snelheid wordt er verlaagd van 70 naar 50 per uur.

—---------------------------------------

De gemeenteraad van Kaprijke heeft unaniem groen licht gegeven voor de grote rioleringswerken in Aveschoot (Lembeke). De werken zullen begin volgend jaar starten en een klein half jaar duren. “De projectzone start aan het rond punt aan de Eeklostraat en loopt tot en met het kruispunt aan de Nieuwstraat”

—-------------------------------

Aalter gaat het kruispunt van de Lindestraat met Brouwerijstraat herinrichten, en start daarmee na de paasvakantie. Heel wat inwoners en schoolgaande kinderen die naar het Sportpark fietsen, passeren elke dag het drukke kruispunt van de Lindestraat en de Brouwerijstraat.

—------------------------------------

Het oude bankkantoor in de Kerkstraat in Knesselare (Aalter) gaat nu echt plat. De werken starten op maandag 18 maart. “De beschikbare parkeerplaatsen achter het voormalige bankkantoor werden al een tijdje opengesteld voor het publiek”, zegt schepen Kristof De Blaere (CD&V). “Nu maakt ook het kantoor zelf plaats voor extra parkeerruimte, met twee laadpalen.

—--------------------------------------

Deze Maandag is het zonnig in het westen van het land, terwijl het in het oosten vaak nog zwaarbewolkt zal zijn, maar het blijft droog. De maxima liggen tussen 9 en 11 graden. De wind waait meestal zwak uit veranderlijke richting. Tijdens de nacht van maandag op dinsdag hangen er nog wolken langs het oosten en noorden van het land. Dinsdag is het op de meeste plaatsen zwaarbewolkt met af en toe lichte regen of enkele buien. Woensdag begint grijs met lage bewolking en plaatselijk nevel of mist. Op de meeste plaatsen blijft het wel droog, hoewel er hier en daar wat motregen kan vallen in het oosten.

—-------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws