Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 29 februari 2024

gepost 3 months ago, op donderdag, 29 februari 2024 door Crew

De politie flitste op de Verkeersveilige Dag 64 bestuurders die te snel reden. Eén bestuurder vlamde zelfs met 117 km/uur door de Leemweg in Sint-Laureins. De politie schreef daarnaast nog vier onmiddellijke inningen uit voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en stelde 4 PV’s op voor andere overtredingen.

—------------------------------------------------

De Moeie in Eeklo werd intussen al weer opengesteld voor het verkeer. De Moeie in Eeklo was sinds vorige week afgesloten voor werken aan de toegang tot het toekomstige Oeverpark. Dat is de site van het oude ziekenhuis. De werken zouden normaal duren tot en met vrijdag 1 maart, maar zijn vroeger klaar.

—--------------------------------------------

Den Dries is het ‘drielandenpunt’ tussen Ursel, Aalter-Brug en Knesselare. Op die plek is een ooievaar een nest aan het maken. Echt mooi om te zien. Geniet vooral van het mooie natuurverschijnsel, maar laat het dier wel met rust vraagt het gemeentebestuur van Aalter.

—---------------------------------

Wanneer rijden we nu eindelijk over de doorgetrokken Ring rond Eeklo? Niemand die het antwoord weet, en dus komt er een speciale vergadering met alle betrokken partijen. Die vergadering komt er op vraag van oud-schepen Marc Windey die daar een meerderheid voor vond.

—--------------------------------------------

Vrijdag 1 maart gaat de Koninklijke toneelkring De Ware Vrienden uit Aalter-Brug in première met het stuk ‘Douze Points’, van Rob Van Vliet in een regie van Ellen Van Laecke. Opvallend is dat er veel jong talent op het podium schittert.

—----------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws