Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 28 februari 2024

gepost 3 months ago, op dinsdag, 27 februari 2024 door Crew


In Eeklo werden vorig jaar 110 fietsdiefstallen aangegeven bij de politie. In werkelijkheid ligt het aantal dus nog een pak hoger. Gemeenteraadsleden Gertjan Blomme (CD&V) en Kristof Hebbrecht (N-VA) dienden allebei een voorstel in om lokfietsen in te zetten. Zo worden fietsendieven gevat.

—-------------------------------------------

Eeklo onderzoekt hoe de Zandvleuge fietsveiliger kan worden. Gemeenteraadslid Kristof Hebbrecht (N-VA) stelde tijdens de gemeenteraad voor om fietssuggestiestroken aan te leggen in de Zandvleuge.

----------------------------------------------------------------------

Maandag werd de drempelvrije regiobib in het Meetjesland voorgesteld. Wie lid is van een van de negen Meetjeslandse bibliotheken, kan voortaan ook in alle andere bibliotheken een boek gaan halen. Behalve in Maldegem. Want Maldegem is geen lid van Comeet, de regionale cultuurdienst van het Meetjesland. Tijdens het vorige gemeentebestuur van Open Vld, N-VA en Merlaan werden heel wat intergemeentelijke samenwerkingen stopgezet.

—----------------------------------------

Spar Van Laecke brengt samen met Erfgoed Aalter een stickerboek uit over de 1.050 jaar oude geschiedenis van de gemeente. Het plakboek krijg je gratis, en de komende acht weken kan je in de verssupermarkt 175 stickers sparen.

—----------------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws