Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 7 augustus 2020

gepost 2 months ago, op vrijdag, 7 augustus 2020 door Crew

Aalter zet samen met de huisartsen in de gemeente een eigen systeem op voor lokaal contactonderzoek. Opmerkelijk is dat Aalter haar burgers oproept om op vrijwillige basis een dagelijks logboek bij te houden. De bedoeling is dat de burgers er hun sociale contacten in noteren. Waarnemend Burgemeester Patrick Hoste: ****

De gemeente Aalter wil met het contactonderzoek de strijd tegen het virus nog meer ondersteunen. Aalternaren vinden een modelformulier op www.aalter.be/corona.

-----------------

Vier gemeenten in het Meetjesland liepen de voorbij week geen nieuwe coronabesmettingen op: Die 4 gemeenten zijn: Eeklo, Kaprijke, Assenede en Sint-Laureins.

In Eeklo staat de risicofactor sinds gisteren terug op nul. Dat betekent dat er de voorbije week geen nieuwe besmettingen meer opgetekend zijn. De laatste coronabesmetting in Eeklo dateert ondertussen al van 28 juli. Mooie cijfers, maar ook de komende dagen en weken moeten de maatregelen strikt gevolgd worden om een heropflakkering te vermijden.

---------------------

Vanaf 16 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer met het vernieuwen van het fietspad van de Aalterbaan (N44) richting Aalter.

Eerder deze zomer werd het fietspad richting Maldegem al vernieuwd. Vanaf 16 augustus is de overkant aan de beurt. De werken zullen vermoedelijk tot 1 september duren. Tijdens de werken kunnen fietsers het fietspad niet gebruiken en moet een omleiding gevolgd worden.

--------------------

Het stadsbestuur van Eeklo heeft donderdag de vlag ‘Burgemeesters voor vrede’ gehesen voor het stadhuis. Het was gisteren 6 augustus exact 75 jaar geleden dat een kernbom op Hiroshima viel. De kerklokken in Eeklo luidden voor de herdenking één minuut lang en voor het stadhuis werd een vlag van ‘Mayors for Peace’ gehesen.

----------------------

In Sint-Kruis Brugge is er ingebroken in twee BMW’s. Telkens gingen de dieven aan de haal met een speciaal sportstuur ter waarde van 1.200 euro. In Sijsele is onlangs ingebroken in twee BMW’s en ook in Donk bij Maldegem zou dezelfde bende recent hebben toegeslagen.

-----------

Over een week: van vrijdag 14 augustus tot en met maandag 17 augustus is er kermis in Oosteeklo. Met kermiskramen, maar zonder kermisactiviteiten.

Het dorp Oosteeklo bij Assenede mag zich dus opmaken voor wat voorzichtig kermisplezier. Door de huidige coronamaatregelen werd beslist enkel kermisattracties toe te laten op het dorpsplein en in de Koning Albertstraat in Oosteeklo.

-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws