Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 6 augustus 2020

gepost 2 months ago, op woensdag, 5 augustus 2020 door Crew

Cafés en restaurants in West-Vlaanderen zijn zwaar getroffen door de coronacrisis. Dat blijkt uit cijfers van HR-specialist Acerta. De werkgelegenheid is met 40 procent gedaald. De flexi-jobbers en jobstudenten zijn het grootste slachtoffer van de coronacrisis zegt Geert Van Tieghem, kantoordirecteur van Acerta in Brugge: **** Wettelijk bepaald heeft de vaste werkkracht voorrang op de flexi-jobbers: ***** aldus Geert Van Tieghem, kantoordirecteur van Acerta in Brugge.

------------------------

De groei van het aantal jobs in de horeca is door corona gedaald: Er is een daling van 60 % jobs in vergelijking met 2019. Schoolverlaters uit de horeca opleiding raken nu maar moeilijk aan een job horen bij Acerta Brugge: ***** Je hoorde Geert Van Tieghem, kantoordirecteur van Acerta in Brugge over de moeilijke taak om een job te vinden in de horeca.

--------------------

In Sint-Andries bij Brugge is gisteren een woning uitgebrand, in de Paallandenstraat. Drie personen zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Het parket heeft een branddeskundige aangesteld om de oorzaak te achterhalen.

---------------

Eeklo zou eind augustus voor het eerst een eigen bouwbeurs organiseren, maar door corona wordt de beurs een jaar uitgesteld. Er waren al twintig bedrijven uit de sector ingeschreven. Eerder werd al door het stadsbestuur beslist om in Eeklo geen publieke evenementen meer toe te laten tot eind oktober.

-----------------

De openingsrit in de Ronde van Polen stond gisteren in het teken van de betreurde Bjorg Lambrecht uit Knesselare. De talentvolle wielrenner kwam een jaar geleden om het leven bij een ongeluk in de Ronde van Polen.

Ter nagedachtenis van Bjorg Lambrecht werd het rugnummer 143 niet meer gebruikt in de Ronde van Polen. Voortaan zal het jongerenklassement de naam van de betreurde renner uit Knesselare dragen. De ronde van Polen rijdt nog tot 9 augustus. Vanwege de coronapandemie werd de koers met twee etappes ingekort.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws