Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 5 augustus 2020

gepost 2 months ago, op dinsdag, 4 augustus 2020 door Crew

De coronacijfers in het Meetjesland blijven de laatste dagen onder controle. Enkel in Lievegem en Maldegem zijn er nieuwe besmettingen.

Maldegem had twee nieuwe besmettingen, met een totaal van acht besmettingen de voorbije maand. Alle andere gemeenten in het Meetjesland hebben de voorbije drie dagen geen nieuwe besmettingen meer gehad. Schepen in Aalter Mathias Vandewalle roept op om de maatregelen te blijven volgen: ****

In Aalter dateert de laatste besmetting voorlopig van 1 augustus, in Eeklo was 28 juli.

-------------------

Twee mannen zijn op heterdaad betrapt terwijl ze elektrische apparaten aan het stelen waren in het stedelijk containerpark aan de Ringlaan in Eeklo. Even later werden ze door de anonieme coronaploeg van de politie gearresteerd.

-----------------

Op donderdag 6 augustus tussen 9 en 12 uur zal er een gratis fietsregistratie plaatsvinden op het commissariaat langs de Raverschootstraat te Eeklo.

Wie langskomt, volgt het aangeduide pad op het plein vóór het commissariaat, zodat een veilige afstand kan bewaard worden. De politie vraagt om een mondmasker te dragen en ook je identiteitskaart bij te hebben voor de fietsregistratie.

----------------

In Maldegem voorziet ENGIE Electrabel drie turbines, 1 aan de zuidkant van de N49 en 2 tussen de N49 en het Schipdonkkanaal, dat zegt ook gemeenteraadslids voor CD&V Valerie Taeldeman **** Wanneer de windturbines operationeel zullen zijn horen we van Eerste Schepen in Maldegem Nicole Maenhout: **** Dat was de Eerste Schepen van Maldegem Maenhout over de nieuwe windturbines langs de N49.

---------------

Tijdens periode van hittegolf kan de huisvuil-ophaling in sommige gemeenten vroeger starten dan normaal. Hierdoor kunnen de ophaalteams van IVM op een vroeger tijdstip langskomen. Deze uitzonderingssituatie geldt vanaf vandaag tot en met vrijdag 7 augustus.

------------------

Het college van burgemeester en schepenen in Eeklo besliste om deze zomer geen evenementen meer te laten doorgaan. De openluchtfilms die in CC De Herbakker ingepland had voor 19 augustus gaan daardoor niet door.

--------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws