Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 6 maart 2020

gepost 4 weeks ago, op vrijdag, 6 maart 2020 door Crew

Het AZ Alma in Eeklo richt een aparte wachtzaal in voor patiënten die zich komen aanmelden met de symptomen van het coronavirus.

Het streekziekenhuis AZ Alma in Eeklo wil op een zo patiëntveilig mogelijke manier de verwachte instroom van patiënten aanpakken, die denken besmet te zijn door het nieuwe coronavirus.

--------------------------

Vanaf nu tot 1 april kunnen klanten van Spar Aalter en nog drie andere vestigingen van Spar via crowdfunding bijdragen aan de aankoop van een AED-toestel of hartstarter voor hun winkel.

Een AED-toestel wordt ingezet bij de reanimatie van iemand die getroffen wordt door een hartfalen. Het AED-toestel wordt aan de buitenzijde van de winkel in de Lostraat in Aalter geplaatst.

-------------------------

Eetalage en Okinawa uit Aalter slaan de handen in elkaar. De eetwinkel zet zijn producten voortaan ook in het fitnesscentrum te koop en ook in volkscafé Nest worden de maaltijden van Eetalage geserveerd. Je hoort uitbater Jo Van Nevel van Okinawa en Nest: ***** De soorten gezonde maaltijden die aangeboden worden hoor je van Jo Van Nevel: ****

-------------------------------

Op de E40 in Beernem is donderdagvoormiddag een bestuurder lichtgewond geraakt bij een ongeval op de afrit. De man ging rechtdoor in de korte bocht.

De man reed even voor 11 uur in de richting van de kust, toen hij in Beernem de afrit wilde nemen. Hij schatte de korte bocht wellicht verkeerd in en ging rechtdoor. De wagen ging door het gras en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een aardeberm. De bestuurder werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn wagen werd getakeld

----------------------

De onderhouds- en vernieuwingswerken aan de spoorwegovergang in de Oude Staatsbaan in Adegem zijn afgerond. Het verkeer kan opnieuw door.

De voorbije weken werd de spoorwegovergang veiliger gemaakt voor overstekende fietsers, om nieuwe valpartijen te vermijden. De werken aan de spoorwegovergang in de Gentse Steenweg starten zoals gepland op maandag 9 maart. Die zullen naar schatting tot 31 maart duren.

Tijdens de werken in de Gentse Steenweg wordt een omleiding voorzien.

-------------------------------------

Aalter kreeg er begin dit jaar een volkscafé bij met de naam Nest. Jo Van Nevel en zijn vrouw Nadine openen Nest in de Stationsstraat 207. Geen gewoon café, maar een ‘stamienee’ die open is van 8 uur ’s ochtends, waar 60-plussers in een beurtrol achter de toog staan, Hoe dat 3 maanden later verloopt hoor je van Jo Van Nevel. Het café is uniek in de regio want in de zaak staat een platendraaier, waar klanten zelf een plaat kunnen opleggen. ****

En wij kijken met Jo van volkscafé Nest uit die eerste lentezon.

-------------------------------

Niet de stadsderby, wél het stadiondossier is deze week hét gespreksonderwerp nummer één in Brugge. Fans en omwonenden kijken ongeduldig uit naar het opzet van Bart Verhaeghe en Club. Het mooiste en modernste oefencomplex hebben ze al, volgt straks ook het meest benijdenswaardige stadion? Behoudens tussenkomst van de buurtbewoners bouwt Club Brugge vanaf de lente van 2021 een architecturaal pareltje op de Olympiasite.

-----------


  • Bron: Het Laatste Nieuws