Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 5 maart 2020

gepost 4 weeks ago, op donderdag, 5 maart 2020 door Crew

Een robot heeft gisteren voor het eerst een knieprothese geplaatst in het AZ Alma in Eeklo. Het streekziekenhuis is het eerste in Oost-Vlaanderen dat de zogenaamde Mako-robot van 1,2 miljoen euro in huis haalt. AZ Alma in Eeklo is na Roeselare en Overpelt het derde ziekenhuis dat de robot inzet voor de plaatsing van een knieprothese.

----------------------------

De Dammesteenweg - de belangrijkste toegangsweg tot Damme - blijft door de slechte weersomstandigheden enkele weken langer afgesloten.

De weg is sinds eind september onderbroken door ingrijpende werken. De historische stadswallen werden hersteld en bij het binnenrijden van Damme werd een poorteffect gecreëerd. Ook fietsers zullen er veel veiliger kunnen rijden. Door de weersomstandigheden zal de voorziene openingsdatum van 15 maart echter niet worden gehaald. De heropening is nu voorzien voor maandag 6 april.

----------------

De Jeugddienst van Maldegem is op zoek naar vrijwilligers voor de buitenspeeldag op woensdagnamiddag 22 april en de grabbelpaswerking tijdens de paasvakantie. Ben jij tussen 16 en 99 jaar oud en heb je interesse om te helpen op de buitenspeeldag of tijdens een grabbelpasactiviteit, neem dan zeker contact op met de Jeugddienst van Maldegem en help mee als vrijwilliger voor de buitenspeeldag van 22 april.

-------------------------

Het beeldje ‘Lachende Wandelaars’ krijgt na een jarenlang verborgen leven in de kelder van het Sportpark van Aalter, opnieuw een ereplaats voor het Sportpark.

Het beeld van Cyr Frimout werd in 1993 gemaakt voor de Nationale Wandeldag die de Lachende Wandelaars uit Aalter toen mochten organiseren. “Het beeldje werd voor de heraanleg van het Sportpark weggehaald en was jaren niet te zien. Nu geeft Aalter het graag terug een ereplaats voor het Sportpark.

----------------------

Bij een ongeval in het centrum van Tielt is gisteren een 18-jarige bromfietser gewond geraakt.

Rond 8.15 uur werd de bromfietser in de Beernegemstraat aangereden door de wagen van een 59-jarige automobilist. Een van de partijen had geen voorrang verleend, waarna de bromfietser ten val kwam en gewond raakte. Hij werd naar het ziekenhuis in Tielt overgebracht.

------------------

Het OCMW van Assenede gaat op zoek naar een private partner voor de overname van haar dienstencheque-onderneming; Volgens de gemeente is die verlieslatend en moet er geprivatiseerd worden. Momenteel zijn 12 voltijdse equivalenten actief binnen deze poetsdienst en zolang er geen overnemer is, blijft de dienstencheque-onderneming garant staan voor de gebruikelijke kwalitatieve dienstverlening.

--------------------------

De minigolf en de skaters van Eeklo krijgen een vaste stek aan het stedelijk Sportpark van Eeklo. De stad heeft een plan klaar om in de Burgemeester Pussemierstraat zowel een nieuw skatepark als een nieuwe minigolf te voorzien. De terreinen komen in de buurt van de tennisterreinen en het cafetaria van het Sportpark. Minigolfclub Eeklo kreeg ondertussen van het stadsbestuur de toelating om nog één zomerseizoen gebruik te maken van de terreinen in de Oostveldstraat, en dat in afwachting van de realisatie van de nieuwe terreinen aan het Sportpark.

------------------------------

Er komt een regenboogvlak aan de onderdoorgang tussen de Noordzandstraat en het Zilverpand in Brugge. Het regenboogvlak komt er als blijk van steun aan de holebi- en transgendergemeenschap. Er komen ook drie regenboogvlakken op de Finse piste van Sport Vlaanderen. Brugge toont hiermee dat het een warme stad is, waar iedereen welkom is.

-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws