Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 9 maart 2020

gepost 3 weeks ago, op maandag, 9 maart 2020 door Crew

Er wordt een nieuw plan opgestart om in Balgerhoeke in Eeklo een industrieterrein te ontwikkelen. Iets wat de stad al jaren vruchteloos probeert.

Om ooit een bedrijf op de zone naast de N49 in Balgerhoeke te krijgen, moet de stad het zogenaamde Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) Balgerhoeke opnieuw opstarten. Dat startschot is nu gegeven. Eeklo wil hiermee inzetten op meer jobs en meer bedrijvigheid in de stad. Maar ook de omwonenden, de bewoners van Balgerhoeke, zullen duidelijk geïnformeerd worden en zullen inspraak hebben in wat rondom hun woongebied gebeurt.

---------------

Er is een biografie in de maak van de veel te vroeg overleden renner Bjorg Lambrecht uit Knesslare. Er komen verschillende anekdotes aan bod in het boek hoor je van de vader van Bjorg - Kurt Lambrecht: ***** Het boek is nog in volle ontwerp en zal unieke foto’s bevatten van de jonge renner Bjorg Lambrecht. Begin juni zal het boek klaar zijn maar het kan nu al besteld worden *** Kurt Lambrecht hoorde je over de biografie van renner Bjorg Lambrecht. De opbrengst van het boek gaat naar de ondersteuning en organisatie van wielerwedstrijden.

------------------------------

In het stadscentrum van Brugge is de carnavalsstoet afgelopen zaterdag uitgegaan. Die werd bijgewoond door heel wat families met kinderen én toeristen.

Corona of niet: de Brugse carnavalsverenigingen lieten het zaterdag niet aan hun hart komen. De stoet startte een uurtje later dan de vorige edities, door de werken op het Bargeplein. Daardoor werd de start verlegd tot op ’t Zand. De organisatoren van de Brugse Karnavalraad konden niet anders dan de stoet wat inkorten door de werken.

--------------------------------

Na het veel te vroege heengaan van Bjorg Lambrecht -intussen 7 maanden geleden- doken er al snel plannen op om ter ere van hem een wielerwedstrijd te organiseren. Er komt een Memorial Bjog Lambrecht, die zal bestaan uit twee ritten voor beloften. Dat horen we van Kurt, de vader van Bjorg Lambrecht: ****

Tijdens de eerste etappe van 15 maart in Ursel zullen er rondjes van 6,8 kilometer afgewerkt worden. Op 22 maart staan er in de tweede etappe in Knesselare rondjes van 9,7 kilometer op het programma. De fanclub van Bjorg Lambrecht is ook bezig met de opmaak van een biografie ***** en er komen ook nog meer wedstrijden voor beloften aan****. Kurt Lambrecht hoorde je over de memorial Bjorg Lambrecht.

------------------------------

In september fietsen de Aalterse fietsladies van Amsterdam naar Brussel.

Naast de sportieve uitdaging wordt er hiervoor geld ingezameld voor wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. Elke deelnemer verzamelt minimum 750 euro. Als groep hopen de Aalterse fietsladies minimum 9.000 euro te kunnen storten.

Om fondsen te werven wordt op maandag 16 maart een lezing gehouden over ‘rouw en rouwbegeleiding’. Om 19.30 uur in het auditorium van het gemeentehuis van Aalter. Kaarten kosten 12 euro, Alle praktische info op de Facebookpagina ‘Aalterse Fietsladies’.

---------------------------

Bierliefhebbers kunnen voortaan in De Ramblas op de Markt in Eeklo een Lotjen bestellen: een nieuwe tripel van 7,5 graden.

Eeklo heeft een nieuw bier. Brouwerij Van Steenberge uit Ertvelde brouwde op vraag van Eddy De Ketelaere van De Ramblas een nieuw bier. De naam Lotjen verwijst naar het beeldje van kunstenares Jeannine Van Landschoot, dat beeldje staat voor het stadhuis van Eeklo. Het beeld is het symbool van de stad. Het beeld kijkt uit op Eeklo en wuift naar iedereen om hen hier welkom te heten.

------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws