Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 5 augustus 2022

gepost 2 years ago, op donderdag, 4 augustus 2022 door Crew

In de nacht van maandag op dinsdag hebben dieven de bromfiets van Kyara Van de Poel gestolen aan Hoefijzer in Aalter. De brommer was niet vastgemaakt met een slot, maar er is een sleutel nodig om hem te starten. Mensen die meer info hebben over de gestolen brommer van het merk DAX kunnen contact opnemen met de Aalterse politie.

—-------------------------------------------------

De hekken die al maanden op de zijbermen van de Weibroekdreef in Aalter staan, zijn eindelijk weggenomen. De gemeente had de zijbermen opnieuw ingezaaid. Omdat er niet op geparkeerd zou worden en het gras tijd zou krijgen om te groeien, werden overal hekken geplaatst. De buurt lachte dat het wel leek alsof de koers moest passeren.

—-------------------------------------

De middenberm van de N9 in Eeklo ligt er opnieuw bij als een dorre woestijn. De droogte doet nergens veel goed, maar de opsmuk van de middenberm was een prioriteit van het nieuwe stadsbestuur. Voorlopig lijkt er nog weinig te groeien.

—--------------------------------

Wie zijn auto zonder afspraak wil laten keuren, kan op deze vrijdag voor het eerst in Eeklo terecht. Maar dat wordt afgeraden. In andere keuringscentra zorgde dat deze week al voor lange files. Tot zelfs zeven uren aanschuiven. Dat zorgde voor veel verkeershinder.

—--------------------------------------

Lotus Bakeries uit Lembeke (Kaprijke) blijft groeien, en bouwt tegen 2026 een derde speculoosfabriek. Na Lembeke en Amerika volgt nu Azië. De koekjesfabriek in Lembeke draait nog elke dag op volle toeren, en dat zal niet snel veranderen. Met de nieuwe fabriek in Azië brengt het bedrijf de koekjes daar verser bij de consument, en zijn de transportkosten ook lager.

—--------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws