Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 4 augustus 2022

gepost 2 years ago, op donderdag, 4 augustus 2022 door Crew

Groen Aalter vraagt een realistische timing voor de bouw van de langverwachte fietsbrug over het Kanaal in Aalter. Burgemeester Pieter De Crem (CD&V) lanceerde in HLN dat de fietsbrug over het Kanaal er komt, en er tegen 2024 moet liggen. Volgens Groen niet realistisch. “Er moet nog een technisch plan gemaakt worden, en er moeten nog budgetten ingeschreven worden.

—----------------------------

Ter hoogte van de school De Wegel in Eeklo en de nieuwe woonsite Wegelpark worden het voetpad en de groenstroken vernieuwd. De greppel van de rijweg wordt ook vernieuwd, waarna de rijweg een nieuwe asfaltlaag krijgt. Tijdens de werken aan de Wegel in Eeklo zal je beurtelings kunnen passeren en zullen er verkeerslichten staan.

—-----------------------------------------

Eeklo maakt een termijnplanning op voor de grote werken in de stad. Naast de werken in de Leopoldlaan (N9) waarvan de voorbereiding al bezig is, komen er nog een pak meer investeringen in wegen, fietspaden en voetpaden. Onder andere de Cocquytstraat, Guido Gezellestraat en de Moerstraat staan nog op de lijst.

—----------------------------------

Lotenhulle (Aalter) rouwt na de plotse dood van Roland De Clercq, in het dorp door iedereen ‘Gebuurke’ genoemd. Hij werkte een leven lang als postbode, maar genoot vooral naam en faam als acteur bij de plaatselijke toneelbond. Gebuurke werd amper 76 jaar en stierf thuis.

—----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws