Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 30 juni 2023

gepost 8 months ago, op vrijdag, 30 juni 2023 door Crew

Luc De Meyer (72) is ontgoocheld dat hij uit de fractie van N-VA Aalter gezet is, en voortaan als onafhankelijk raadslid moet zetelen.

Er zijn verzoeningspogingen geweest, maar de verstandhouding was de laatste tijd moeilijk”, zegt Luc De Meyer in de krant HLN. —-------------------------------------------------

Stad Eeklo lanceert een nieuwe parkeerroute met enkele nieuwe verkeersborden. Die moeten bestuurders helpen om sneller en efficiënter een parkeerplaats te vinden die dichtbij de bestemming ligt.

—-----------------------------------------------------

Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is gestart met de werken om de halteplaats van De Lijn aan de Markt in Eeklo toegankelijk aan te leggen. De werken zullen ongeveer 14 dagen duren en plaatselijk zal het verkeer op één baanvak rijden.

—----------------------------------------

Glenn Longeville, voormalig schepen van Maldegem, start een online petitie voor het behoud van het oude voetbalveld van Adegem als groene long. Hij vreest dat de twee hectare verkocht en verkaveld zal worden. Burgemeester Koenraad De Ceuninck (CD&V) zegt dat het paniek voor niets is: “Er zijn helemaal geen plannen voor een verkaveling”, klinkt het.

—---------------------------------------

Er staan werken gepland in de Nieuwstraat in Lembeke (Kaprijke).

Nog tot met en vrijdag 14 juli zal er gewerkt worden. Verkeer zal beurtelings voorbij de werfzone kunnen passeren. —--------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws