Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 3 juli 2023

gepost 8 months ago, op zondag, 2 juli 2023 door Crew

Er is weinig of geen hoop meer voor de grote fusie in het Meetjesland, tussen stad Eeklo en de drie poldergemeenten Assenede, Kaprijke en Sint-Laureins. De gemeenteraad van Assenede keurde een fusie resoluut af. Ook Sint-Laureins had het licht al op rood gezet. “Een fusie enkel tussen Eeklo en Kaprijke? Dat wordt een moeilijk verhaal”, meent de burgemeester van Kaprijke.

—----------------------------------

Het fietspad in de Moerstraat in Bellem (Aalter) is afgesloten voor de fietsers. Boomwortels steken het fietspad omhoog. De gemeente Aalter gaat het fietspad vernieuwen, en kiest voor een dubbel fietspad aan een kant van de straat. De werken moeten nog starten, maar nu al is het oude fietspad afgesloten.

—--------------------------------------------

Vanaf maandag 3 juli wordt in het centrum van Maldegem gestart met de afbraak van vier woningen. Het gaat om vier panden in de Westeindestraat, ter hoogte van huisnummer 14 tot 22.

—------------------------------------------

De inwoners van de Korte Moeie, IJzerstraat en Mandeweegsken in Eeklo protesteren tegen de plantvakken die in de voetpaden voor hun huis komen. De stad wou met het ontwerp voor wat meer groen in het straatbeeld zorgen. Maar dat wordt niet gesmaakt.

—-----------------------------------------

De plezantste werf van ’t land ligt in Eeklo. De bouwvakkers van Bouwbedrijf Van Tornhaut uit Aalter wonnen vrijdagmiddag een feestje.

Zo’n veertig werkmannen van Van Tornhaut bouwen in Eeklo aan het Molenpark, in de Molenstraat (N9).

—-------------------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws