Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 3 mei 2024

gepost 3 weeks ago, op donderdag, 2 mei 2024 door Crew

Bob D`Haeseleer wordt dan toch geen lijsttrekker voor Vooruit in Eeklo. De voormalige schepen verkiest een internationale job boven het lijsttrekkersschap van de politieke partij. Bob D`Haeseleer stond zes jaar geleden nog op de lijst van Groen eeklo, maar zetelde later als Onafhankelijke binnen de gemeenteraad na problemen bij Groen. —----------------------------

Groen Aalter lanceert als eerste partij in de gemeente nieuwe kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen. En ze trekken de kaart van de jeugd met de 23 jarige Brecht Opstaele (23) uit Sint-Maria-Aalter en 24 jarige Margot de Clercq (24) uit Knesselare.

—----------------------------------------

De nieuwe pastoor Patrick Derde (60) van de parochies in Aalter is nu door het bisdom ook benoemd tot deken van het dekenaat Deinze. Hij volgt daar deken Rudy Van Acker op. Pastoor Patrick blijft priester in Aalter en blijft daar ook wonen.

—----------------------------

De Plaats in Knesselare (Aalter) wordt op zondag 5 mei weer de locatie voor een nieuwe editie van Broeiploatse. Overmorgen Zondag om 11 uur is er in de kerk een aperitiefconcert met Saartje De Munck en Carte Blanche. Om 14 en om 16 uur zijn er optredens van Machteld Clement. —-----------------------------------

Na eerder al Raymond van het Groenewoud, maakt het Herbakkersfestival in Eeklo nu ook Zornik bekend als tweede headliner.

Zornik wordt de headliner op zaterdag 10 augustus. Info: www.herbakkersfestival.be.

—---------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws