Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 2 mei 2024

gepost 4 weeks ago, op donderdag, 2 mei 2024 door Crew

De buurt van feestzaal Mimosa in de August Van Ackerstraat in Eeklo is de overlast echt beu. De laatste jaren worden daar vooral Turkse trouwfeesten gehouden, die volgens de buurt voor heel wat lawaaihinder zorgen. “Die feesten stoppen wel rond 23 uur ‘s avonds, maar dan gaat het feest meestal gewoon door tussen de auto’s op het plein”, klinkt het. —----------------------------------------

IVM, de afvalophaler in het Meetjesland, de regio Deinze en de zuidrand van Gent, zet een elektrische bestelwagen in om de sites met glasbollen schoon te maken. Elke week krijgen de 187 glasbolsites in de regio een opnetbeurt. “

—--------------------------------------------------

Tuinhier Aalter heeft de winnaars van de Hofprijskamp 2023 bekend gemaakt. In de categorie ‘bloemen en planten’ ging de eerste prijs naar Antoine van Wonterghem. In de categorie ‘groenten’ werd Pol Van Cleemput de winnaar. In de categorie ‘fruit’ ging Martin Martens met de eerste prijs lopen.

—-------------------------------------

De bibliotheek van Maldegem organiseert op zondag 5 mei een nieuwe ‘Maldegemse babbel’. Om 10 uur gaat Patrick Meire in gesprek met ondernemer, auteur, professor Marketing en oud-Maldegemnaar Steven Van Belleghem.

—---------------------------------------

Er komt in de buurt van de Lekestraat in Eeklo een nieuwe verkaveling van vijftien nieuwe huizen. Er wordt gebouwd op bouwloten van 236 tot 475 vierkante meter.

—--------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws