Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 1 mei 2024

gepost 2 months ago, op woensdag, 1 mei 2024 door Crew

De gemeente Aalter gaat wijlen kunstenaar Antoon De Clerck 75 dagen in de kijker zetten. Het is 75 jaar geleden dat de kunstenaar zijn geboortestad Deinze voor Aalter ruilde, en daar zijn carrière vanuit zijn atelier in de Molenstraat verder uitbouwde.

—-------------------------------

De brasserie in provinciaal domein Het Leen in Eeklo wordt overgenomen door een jong koppel uit Ursel (Aalter). Sharon Vangaever en Günter Eeckhoudt uit Ursel wagen zich aan het nieuwe avontuur. De brasserie in Het Leen werd de voorbije maanden grondig verbouwd, en de provincie ging op zoek naar een nieuwe uitbater. —-------------------------------

Mensen die in een rolstoel zitten of slecht ter been zijn, kunnen in het Meetjesland voortaan een rolstoel ontlenen om toch mee te gaan op onverharde wandelpaden. Natuurpunt heeft daarvoor 2 op maat gemaakte rolstoelen laten ontwerpen. Ze zijn te huur via vzw De Vierklaver in Adegem, bij Maldegem.

—---------------------------------------

Vanaf komend weekend tuffen de stoomtreinen opnieuw tussen Maldegem en Eeklo. Het Stoomcentrum pakt op zaterdag 4 en zondag 5 mei uit met het tweedaags Stoomtreinfestival, en verwacht een paar duizend bezoekers. Speciaal voor de liefhebbers komen speciale locomotieven naar Maldegem.

—-------------------------------------

Het stadsbestuur van Eeklo en de organisatoren van de Kaaifeesten hebben samen rond de tafel gezeten, en zijn tot een akkoord gekomen.

—----------------------------------

Na Portland en ’t Hof van Commerce komt ook Eefje De Visser naar Eeklo voor de concerten van muziekclub N9 op de Huysmanhoeve. Ze staat deze zomer enkel op Rock Werchter, Down The Rabbit Hole én dus ook in Eeklo, waar ze een exclusieve try-out speelt op zondag 23 juni.

—------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws