Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 3 juli 2020

gepost 1 year ago, op vrijdag, 3 juli 2020 door Crew

De massale vissterfte in de Brugse wateren is ontstaan door een accidenteel lek, en dus niet door een illegale lozing zoals eerst werd gevreesd. Al snel was duidelijk dat een milieuvervuiling aan de basis lag én dat die afkomstig was van een bedrijf uit Aalter. Er kwam 175 ton vinasse (een bijproduct van de suikerindustrie) in het water. Het ging om een lek bij een veevoederbedrijf dat ondertussen is gedicht.

---------------------------

In het asielcentrum in Sijsele is gisterenavond een massale vechtpartij uitgebroken. Een twintigtal personen ging op de vuist na een banale discussie, waarna de politie met verschillende patrouilles ter plaatse kwam om de orde te herstellen. “Er werden drie personen bestuurlijk aangehouden. Volgens de eerste vaststellingen lag een banale discussie aan de oorzaak.

-----------------------

Eeklo experimenteert deze zomer elke donderdagvoormiddag en zaterdagnamiddag met de Eeklobus, een gratis busdienst die constant in een lus door het centrum rijdt. Bedoeling is om tijdens de piekmomenten van de wekelijkse marktdag en de zaterdagshopping minder wagens in het centrum te hebben. “Als het project aanslaat, is de kans groot dat de Eeklobus ook na de zomer zal rondrijden.

-----------------------

Normaal is het dit weekend kermis in Aalter-Brug, maar die gaat niet door. Ook de augustuskermis in Bellem gaat niet door. Als een verstrenging van de coronaregels geen roet in het eten gooit, gaat Aalter in september voluit voor de septemberkermis in het centrum.

---------------------

Natuur en Bos treft steeds meer salamanders vast in de poelen in en rond het Drongengoed in Ursel. Zelfs de Europees beschermde kamsalamander huist er.

De kamsalamander is een salamandersoort die een internationale bescherming geniet. In het Drongengoed wordt alles in het werk gesteld om deze kwetsbare diersoort veilig te stellen en kansen te creëren zodat deze dieren zich verder kunnen uitbreiden.

---------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws