Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 2 juli 2020

gepost 1 year ago, op donderdag, 2 juli 2020 door Crew

De wekelijkse markt in Eeklo vindt vanaf vandaag tot 27 augustus plaats op de N9, vanaf het kruispunt met de Boelare/Molenstraat tot aan het Krügercentrum.
De N9 is van 5 tot 14 uur afgesloten voor alle verkeer. De parking van het Krügercentrum in Eeklo blijft wel toegankelijk.
---------------------

De horeca kan haar terrassen meer dan verdubbelen want de Markt van Eeklo wordt in juli, augustus en september volledig parkeervrij gemaakt. De komende dagen wordt er klein stuk strand aangelegd op de Markt. Er komt tijdelijk extra parking op het Herbakkersplein in Eeklo.

-------------------

Corona houdt Aalter niet tegen om op donderdag 1 oktober toch de BinckBank Tour naar Aalter te halen. Normaal gezien een groot volksfeest, maar dit jaar zal het supporteren toch coronaproof moeten gebeuren. Aalter tekende meteen ook een contract om volgend jaar de start van de BinkBank Tour te organiseren, en betaalt 110.000 euro.

------------------------

Het nieuwe kunstgrasveld op het A-terrein van de voetbalsite in Aalter is officieel ingespeeld. De gemeente investeert 600.000 euro.

Het terrein voldoet aan de strengste Fifa-normen en is dus klaar voor de toekomst. Door het kunstgrasveld, zal het A-terrein nu veel meer kunnen ingezet worden voor de jeugd.

----------------------

Het Verbauwenbad in Eeklo is terug open voor zwemmers. Er mogen wel maar 100 zwemmers tegelijk binnen. Het zwembad blijft in de vakantiemaanden ook open op zaterdagnamiddag en zondagmorgen, in tegenstelling tot de vorige zomers.

------------------

Maldegem viert de Vlaamse feestdag al op zondag 5 juli, en doet dat met een mini-concert van een geheim artiest. Via de facebookpagina van Den Hoogen Pad wordt dagelijks een tip van de sluier opgelicht. Het aantal toeschouwers is beperkt, inschrijven kanvia www.maldegem.be/geheimconcert.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws