Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 6 juli 2020

gepost 1 year ago, op maandag, 6 juli 2020 door Crew

De dienst Toezicht op Lokale Besturen heeft de gemeente Maldegem op de vingers getikt voor de publicatie van het sprookje ‘Het lelijke zwaantje’.

Het sprookje werd door de nieuwe bestuursploeg in elke brievenbus bedeeld, en was bedoeld om op een eenvoudige manier de plannen voor de komende jaren uit de doeken te doen. Zowel Groen als CD&V dienden klacht in, omdat de publicatie te gekleurd zou zijn.

----------------------

De zomerbar Soulbeach langs de Tieltsesteenweg in Aalter heeft extra parking gevonden, op een weide recht over de deur.

Soulbeach is de zomerbar van ’t Soulistje, en lokte sinds de eerste dag veel volk. Het strand werd aangelegd op de parking van het café, waardoor een pak parkeerplaatsen verloren gegaan zijn.

-------------

CD&V Eeklo maakt na anderhalf jaar bestuur de balans op van de nieuwe beleidsploeg, en lanceert een smeekbede om na de woorden ook over te gaan tot daden.

CD&V werd na de vorige verkiezingen in Eeklo naar de oppositie gestuurd, en moest plaats maken voor de nieuwe beleidsploeg van SMS, Open Vld en Groen.

-----------------------

Maldegem onderhandelt met een projectontwikkelaar om van zes hectare open gebied in Reesinghe een nieuwe verkaveling met ongeveer honderd huizen te maken. In ruil zou de gemeente 17 hectare grond krijgen in Reesinghe, waar Maldegem extra bos wil van maken.

--------------------------

Fitnesszaak Okinawa in Aalter is een eigen Container Cup gestart. Deze zomer wordt gezocht naar de meest sportieve Aalternaar.

Wie deelneemt aan de Container Cup moet drie kilometer fietsen, zich wagen aan een bench press, klauteren aan de monkey bars, een kilometer roeien, een zak van 15 kilo zo ver mogelijk weggooien en schieten met een babygun.

-----------------------

De horeca-uitbaters op ’t Zand in Brugge vragen aan de stad om hun uitgebreide terrassen door de coronacrisis, ook in de toekomst zo te mogen opstellen. Er zijn ook plannen voor een nieuw kunstwerk op het plein.

------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws