Categorie: Nieuws uit de regio

regionaal nieuws vrijdag 3 januari 2020

gepost 5 months ago, op vrijdag, 3 januari 2020 door Wim Van Geert

In de meerjarenplanning van Aalter wordt vier miljoen euro voorzien voor de uitbreiding van het gemeentehuis. Nu Aalter een fusie heeft aangegaan met Knesselare is het een gemeente van 30.000 inwoners geworden, en daarvoor is meer plaats nodig. Het gemeentebestuur lanceerde eerder al de plannen om op elk van de zijbeuken een extra verdieping te bouwen. De extra verdieping op het gemeentehuis is volgens het schepencollege nodig om de uitgebreide dienstverlening voor de burger ook in de toekomst te kunnen garanderen. Wanneer de uitbreiding er precies komt, wordt niet gezegd. Groen Aalter is alvast geen voorstander van de plannen.

-----------------------

De stad Eeklo rekent op 25 miljoen euro subsidie voor de langverwachte aanleg van de Ring rond de stad. De Ring blijft een absolute topprioriteit voor dit stadsbestuur. Alleen een Ring rond Eeklo kan het centrum ontlasten van overbodig gemotoriseerd doorgaand verkeer.

------------------

Wintersfeer in Damme vult het historische Sint-Janshospitaal en de aansluitende gebouwen van het voormalige rusthuis met creaties van bloemenkunstenaar Frederiek Van Pamel. Buiten verwarmt Sam Van Maele het historisch patrimonium van Damme met sfeerverlichting. De derde editie van Wintersfeer in Damme verslaat alle bezoekersrecords.

-----------------

Grote delen van Oostkamp en Waardamme hebben gisterennamiddag een klein uurtje zonder stroom gezeten. Een beschadigde kabel lag aan de oorzaak. In totaal waren meer dan 1.500 klanten getroffen.

--------------------------

In de politiezone Meetjesland Centrum kreeg de politie tijdens oudejaarsnacht 34 meldingen van personen die vuurwerk hadden afgestoken op plaatsen waar het verboden was. Volgens woordvoerder Marino Longeville is dit het eerste jaar dat er zoveel meldingen zijn. In Vlaanderen geldt er sinds vorig jaar een vuurwerkverbod. Gemeenten kunnen wel uitzonderlijk een toelating geven. Wie toch vuurwerk afsteekt, riskeert een GAS-boete. Ondanks de vele meldingen kon de politie van het Meetjesland nauwelijks boetes uitschrijven.

--------------------------

Brugge zit in de komende weken samen met de jonge Brugse ondernemers, die drie jaar aan de droneshow gewerkt hebben, om alles te evalueren. Het dronespektakel kost 25.000 euro. De stad Brugge bekijkt de komende weken of het ook 2021 zal inzetten met een droneshow. Na de mislukte show van dit jaar, wil burgemeester Dirk De fauw de drones evenwel nog niet afschieten. Er wordt in 2021 voor een alternatief voorzien, zoals geluidsarm vuurwerk.

--------------------------

Pittem voert een nieuwe belasting in op alle masten en pylonen die hoger zijn dan zeventien meter. De belasting is niet van toepassing op windmolens, maar wel op hoogspanningsmasten. Per mast gaat het om een belasting van 2.500 euro. Aangezien er 34 masten in Pittem staan, komt dat neer op 85.000 euro per jaar. De voltallige gemeenteraad keurde de nieuwe belasting goed. Voor de Pittemnaars blijven de personenbelasting en de opcentiemen overigens ongewijzigd.

------------------------

Cultuurcentrum Gildhof en Theater Malpertuis in Tielt leggen voor het eerst hun samenwerking vast in een convenant. De twee Tieltse cultuurtempels werken al langer officieus samen. Concreet verbindt Gildhof zich ertoe om tussen 2020 en 2025 minimum achttien gastvoorstellingen te geven in Malpertuis, terwijl de stad een subsidie van 7.500 euro geeft aan Malpertuis.
-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws