Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 6 januari 2020

gepost 7 months ago, op maandag, 6 januari 2020 door Wim Van Geert

Op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie voor artsen en medewerkers van het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt, had de algemeen directeur opmerkelijk nieuws voor het personeel. Vanaf dit jaar zal het ziekenhuis een stukje van zijn winst delen met de medewerkers. Eind 2019 heeft het ziekenhuis een ondernemings-cao afgesloten waarbij de werknemers jaarlijks een stukje van de winst zullen krijgen via ecocheques.

-----------------------

Vanaf vandaag start een aannemer in opdracht van het gemeentebestuur Maldegem met de vervanging van betonvakken op verschillende wegen in Adegem, Kleit en Donk. De betonvakken bevinden zich in slechte staat en moeten vervangen worden. De werken worden gefaseerd uitgevoerd en zullen naar schatting tot maart duren.

Voor elke locatie wordt een omleiding voorzien voor een periode van 1 maand zodat het beton de nodige tijd krijgt om uit te harden.

----------------------------

De fusiegemeente Aalter heeft 30.000 inwoners, maar niemand kiest ervoor om in januari 2020 te trouwen. Een maand zonder ook maar één huwelijk is uitzonderlijk. Voor dit jaar staan er in Aalter nu al 53 huwelijken gepland. Dat aantal zal zeker nog verdubbelen, met aanvragen die nog moeten binnenkomen. Juli is voorlopig de drukste maand, met nu al elf huwelijken. Ook vrijdag 14 februari wordt druk, want dan staan er nu al vier huwelijken gepland.

-----------------------------

Vanaf 1 januari 2020 gelden nieuwe en meer uitgebreide openingsuren in het zwembad van Maldegem. Op vrijdagavond zullen regelmatig thema-avonden georganiseerd worden i.s.m. de cafetaria van het zwembad. Een zwembeurt in het zwembad van Maldegem kost €3. De openingsuren van het zwembad kun je bekijken op de website van de gemeente Maldegem.

-----------------------

De nieuwe bestuursploeg van Eeklo wil vooruit, maar botst op financiële beperkingen. Schepen van Financiën Marc Windey zegt dat er voor een centrumstad als Eeklo dringend nood is aan meer ondersteuning van de hogere overheid. Eeklo mist een sterke man in Brussel. Schepen Windey heeft nog meer redenen waarom Eeklo het met minder geld moet doen en haalt de fusiebonus aan, als gemiste kans De overheid gaf tot vorig jaar 500 euro schuldenvermindering per inwoner, voor gemeenten die vrijwillig in een fusie stapten. Met 21.000 inwoners had Eeklo dat meer dan tien miljoen euro kunnen opleveren.

----------

Oost-Vlaanderen telde vorig jaar opnieuw een recordaantal startende ondernemingen. Dat zeggen de cijfers van UNIZO. Meer dan 14300 mensen in de provincie werden vorig jaar ondernemer in Oost-Vlaanderen en dat zijn er 1000 meer dan het jaar voordien. Blijkbaar zit het ondernemen de Oost-Vlamingen in het bloed want het is al het derde jaar op rij dat de provincie Oost-Vlaanderen de recordcijfers verbreekt.

---------------------------------

De inwoners van de fusiegemeente Aalter kunnen op heel wat plaatsen gaan nieuwjaren, maar moeten daarvoor wel naar de deelkernen.

Alle socio-culturele verenigingen van Maria-Aalter, Lotenhulle, Ursel vierden gisteren een nieuwjaarsreceptie. In Knesselare wordt de nieuwjaarsreceptie gehouden op zondag 12 januari, georganiseerd door de gemeentelijke feestcommissie.

-------------------------------

Na Driekoningen mag de kerstboom weg, en daarom wordt morgen al op dinsdag 7 januari een kerstboominzameling georganiseerd in Maldegem.

Enkel natuurlijke kerstbomen, ontdaan van alle versiering en verlichting, zonder de pot, kluit of de voet mogen in de container. Je kan je kersboom ook tijdens de openingsuren naar het recyclagepark brengen, en gratis bij het groenafval deponeren.

------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws

Kia juni 2020