Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 2 januari 2020

gepost 5 months ago, op donderdag, 2 januari 2020 door Wim Van Geert

Aalter krijgt er vanaf vandaag een nieuw café bij. Jo Van Nevel en zijn vrouw Nadine openen Nest in de Stationsstraat 207. Geen gewoon café, maar een ‘stamienee’ dat open is van 8 uur ’s ochtends. Wat bedoeld wordt met Stamienee legt Jo Van Nevel uit ******* Een vaste regel de Aalterse stamienee is dat er geen GSM op tafel ligt. ****** Er kan in het cafe in Aalter langs de stationstraat 207 ook zelf platen gedraaid worden zegt ook Jo Van Nevel. *****

------------------------

Muzikaalter is volop bezig met de voorbereidingen voor het concert Aalter Promt 2020. Er wordt nog gezocht naar zangers en zangeressen voor het pop-upkoor.

Aalter Promt 2020 wordt gehouden op 17 en 18 april. Het koor staat deze keer onder de leiding van Rachel Perfecto. Zij is dirigent, musicoloog en beiaardier. Wie wil meezingen in het pop-upkoor moet dat snel laten weten.”

Op donderdag 9 januari om 20 uur wordt een kennismakingsrepetitie gehouden. Wie interesse heeft, stuurt een mail naar [email protected].

-------------------------------

Maldegem trakteerde de inwoners bij de overgang van oud naar nieuw met een volksreceptie. Die werd amper 24 uur op voorhand gelanceerd op de Facebookpagina van burgemeester Bart Van Hulle. Hoe ze in Maldegem ineens op dat idee kwamen zegt gemeenteraadslid Wim Snyngedouw: *****

Er kwamen uiteindelijk zeventig mensen iets drinken. Dit smaakt naar meer hoor je van gemeenteraadslid in Maldegem Wim Snyngedouw; ****

-----------------------

De politie van Brugge is tijdens de overgang van oud naar nieuw enkele keren tussenbeide moeten komen bij kleine vechtpartijen in de uitgaansbuurt. Aan het station kwam het in de vroege ochtend tot een grotere confrontatie tussen twee groepen. Zes verdachten werden bestuurlijk aangehouden.

De vechtpartij aan het station begon vermoedelijk al op de trein zelf, waarna de vechtpartij verder ging op de sporen. Verder waren er geen noemenswaardige incidenten. Ook op ’t Zand, waar vijftienduizend feestvierders samenkwamen, hield de politie een oogje in het zeil. Al bij al was het voor de politie van Brugge een relatief rustige nacht.

-----------------

Eeklo start het nieuwe jaar feestelijk. Dit weekend is er de start van de solden, trakteert de stad op een receptie.

Wie shopt bij de middenstand van Eeklo kan nog altijd mooie prijzen winnen. “De acties voor de plaatselijke middenstand in Eeklo lopen nog door tot 15 januari.

---------------

In de Stationsstraat in Aalter opent er vandaag een stamienee en die heet Nest.

Nest is open op weekdagen van 8 tot 20 uur, en op zaterdag van 8 tot 14 uur.

De insteek van de stamienee is om terug te keren naar het verleden. Geen smartphone op tafel maar terug echt contact met elkaar zegt ook Jo Van Nevel: *****

Jo Van Nevel rekent voor de uitbating op heel wat krachten. ****

----------------------------

Op zondag 12 januari om 11 uur organiseert het gemeentebestuur van Knokke-Heist op het Alfred Verweeplein Klink & Drink, de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie voor inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers. Dit keer zorgen The Expendables voor de muzikale ambiance. Deze covergroep met professionele muzikanten brengt internationale hits met herkenbare dansmuziek. De band werd opgericht door Joost Van den Broeck, drummer bij onder andere Radio Guga, Zanger/gitarist Filip Bollaert is een performer die vol passie en humor uitpakt met nummers van onder andere The Police, Neil Diamond, Michael Jackson, Bruno Mars,.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws